Karsdorp reageert op uitblijven uitnodiging Oranje

Reacties

Rick Karsdorp heeft begripvol gereageerd op het feit dat hij niet is opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer had in zijn 24-koppige selectie geen plaats voor de AS Roma-verdediger.

Karsdorp reageert op uitblijven uitnodiging Oranje
© Pro Shots

Karsdorp is bezig aan een prima seizoen in Rome. De 26-jarige verdediger heeft een vaste basisplaats veroverd als rechter wingback in de 3-4-3-formatie van de Italianen en speelde deze jaargang al 31 officiële wedstrijden. Toch nam De Boer hem niet op in de voorselectie en vrijdag werd duidelijk dat Karsdorp ook de definitieve lijst niet gehaald heeft.

Ziggo Sport vroeg aan Karsdorp of hij had gehoopt om erbij te zitten. 'Mensen om me heen hadden dat misschien verwacht. Die zeiden: "De selectie komt eraan, je zal er wel bij zitten." Of mensen hier bij de club. Maar ik heb er zelf nooit over nagedacht eigenlijk', antwoordde de voormalig Feyenoorder.

'Begrijp me niet verkeerd, ik ben een speler die voor het hoogst haalbare gaat. En het Nederlands elftal is, zeker met het oog op het EK, natuurlijk mooi. Alleen heb je ook andere spelers op mijn positie', vervolgt Karsdorp. Denzel Dumfries en Kenny Tete krijgen onder De Boer de voorkeur, terwijl uit de huidige selectie ook Joël Veltman en Jeremiah St. Juste als rechtsback kunnen spelen. De geblesseerde Hans Hateboer is er deze interlandperiode niet bij.

Karsdorp kan begrip opbrengen voor de keuze van de bonscoach. 'Ik heb het drie jaar niet laten zien. Mijn oude niveau begint weer te komen, maar laat mij eerst maar eens lekker die lijn doortrekken.'

'Onbegrijpelijk dat Weghorst er niet en Luuk de Jong er wel bij zit'
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer R. Karsdorp
Meer over R. Karsdorp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.