Nog dertien Nederlanders actief in Europa League en Conference League

Reacties

Ook dit jaar krijgt het Feyenoord-team dat in 2002 als laatste Nederlandse ploeg een Europese prijs won geen opvolger. Deze week sneuvelden Ajax en PSV en zodoende loten er straks geen Nederlandse clubs mee voor de kwartfinales van de drie Europese toernooien. Deze dertien Nederlanders zitten nog wél in de Europa League en Conference League.

Nog dertien Nederlanders actief in Europa League en Conference League
© Pro Shots

EUROPA LEAGUE:

Tijjani Reijnders (AC Milan)

Reijnders beleeft een uitstekend debuutseizoen in San Siro. De Zwollenaar is onomstreden op het rood-zwarte middenveld – als hij niet speelt is het omdat hij gespaard wordt, zoals donderdagavond tegen Slavia Praag. In eigen land heeft Reijnders geen prijs meer in zicht: de landstitel gaat naar Internazionale, de Coppa Italia in elk geval niet naar Milan. Om een uitstekend jaar te bekronen, zal zijn ploeg deze beker moeten winnen.

Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah (Bayer Leverkusen)

Geen ploeg die Bayer Leverkusen zo aan het wankelen bracht als Qarabag, maar diep in blessuretijd kreeg de koploper van de Bundesliga de opponent uit Azerbeidzjan dan toch nog op de knieën. Zodoende kan Leverkusen, werkgever van Jeremie Frimpong (donderdag nog belangrijk met een goal) en de in de vergetelheid geraakte Timothy Fosu-Mensah, nog steeds een treble winnen: Bundesliga, DFB-Pokal en Europa League.

Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch (Liverpool)

Het is dat Manchester United zondag wacht en Liverpool fysiek werkelijk een slopend seizoen heeft gehad, anders had er na het mega-offensief in het eerste kwartier een recorduitslag kunnen komen bij Liverpool – Sparta Praag. Het punt: Liverpool had geen enkele moeite met de Tsjechen en staat dus ook in de kwartfinale. Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch hebben de League Cup al binnen en jagen op nog drie prijzen.

Rick Karsdorp (AS Roma)

Het AS Roma van Rick Karsdorp (en Dean Huijsen, maar die is niet speelgerechtigd in Europa) deed in de heenwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion al zaken. De nipte nederlaag op Britse bodem kon derhalve geen kwaad. Voor Roma geldt hetzelfde als voor Milan: het winnen van de Serie A is alleen theoretisch nog mogelijk, en het bekeravontuur is al gestrand. De Europa League is derhalve de enige kans op glorie.

Mitchel Bakker, Hans Hateboer, Teun Koopmeiners en Marten de Roon (Atalanta Bergamo)

Atalanta Bergamo leverde een knappe prestatie met het elimineren van Sporting Portugal, de koploper van Portugal. De ploeg van Gian Piero Gasperini beleeft hoogtijdagen in de verder vrij bescheiden clubgeschiedenis, maar kon die nog niet bekronen met échte Europese glorie. Het Nederlandse kwartet Mitchel Bakker, Hans Hateboer, Teun Koopmeiners en Marten de Roon kan dus geschiedenis schrijven.

CONFERENCE LEAGUE:

Jayden Oosterwolde (Fenerbahçe)

Jayden Oosterwolde had met Fenerbahçe al een bijna niet meer weg te geven buffer opgebouwd door in Brussel met 0-3 te winnen bij Union Saint-Gilloise. De Turkse grootmacht speelde een zwakke returnwedstrijd, maar kwam ermee weg. Oosterwolde kan dus nog dromen van een eindzege in de Conference League, en ook in de Süper Lig mag Fener nog dromen van de titel.

Bjorn Meijer (Club Brugge)

Bij Club Brugge is het Conference League-toernooi de enige reële kans om nog wat van het seizoen te maken. Na een late nederlaag in Molde zette blauw-zwart de situatie in het eigen Jan Breydelstadion recht, met andermaal een basisplaats voor Bjorn Meijer. Club zou met het winnen van de eerste Europese prijs uit de clubgeschiedenis in één klap al het chagrijn over een mislukt seizoen uitwissen.

Eerder in de week verscheen er ook een overzicht van landgenoten die nog in de Champions League actief zijn:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.