Oranje Onder-20 opgeheven: 'Twijfelen of we de spelers een prikkel kunnen bieden'

Reacties

De KNVB heeft per direct een streep gezet door het Nederlands elftal Onder-20. Directeur Nico-Jan Hoogma twijfelt of de spelers in dit team wel geprikkeld kunnen worden door hoofdzakelijk vriendschappelijke wedstrijden te spelen, zo luidt zijn uitleg.

Oranje Onder-20 opgeheven: 'Twijfelen of we de spelers een prikkel kunnen bieden'
© Pro Shots

Oranje Onder-20 was bedoeld voor spelers die te oud zijn voor Oranje Onder-19 maar nog niet in aanmerking komen voor Jong Oranje. Het team speelde dan ook hoofdzakelijk vriendschappelijke wedstrijden. De laatste interland dateerde van november 2019 toen Oranje Onder-20 onder leiding van coach Bert Konterman met 2-1 verloor van de Franse leeftijdsgenoten. Spelers als Thomas Buitink, Zakaria Aboukhlal, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang deden destijds mee.

'Het Nederlands elftal voor spelers onder 20 jaar stond al langere tijd ter discussie', geeft Hoogma aan. 'Deze leeftijdsgroep speelt hoofdzakelijk vriendschappelijke interlands en we twijfelen eraan of we de spelers, die bij hun club vaak al in het eerste elftal spelen of meetrainen, hiermee de prikkel kunnen bieden die we met onze nationale teams beogen. Het wegvallen van Onder-20 wordt deels ondervangen, door op momenten dat er ruimte voor is een aantal spelers uit Onder-20 aan de groep van Jong Oranje toe te voegen. Op die manier kunnen de toptalenten uit deze leeftijdscategorie nog wel met elkaar blijven trainen. Tegelijkertijd kunnen wij onderzoeken of dit binnen de langere termijnvisie van de KNVB past.'

Dylan Vente gaat zodoende voorlopig de geschiedenisboeken in als de all-time topscorer van het jeugdteam van Oranje. Hij maakte vijf goals voor Oranje Onder-20, eentje meer dan Cody Gakpo, Dennis van der Heijden en Dani de Wit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.