Oranje Onder-17 is Italië opnieuw de baas en bereikt halve finale

Reacties

Oranje Onder-17 heeft woensdag de halve finale van het EK in Israël bereikt. De regerend Europees kampioen won in de kwartfinale van Italië (2-1), dat in de laatste twee edities de tegenstander was in de finale van het toernooi.

Oranje Onder-17 is Italië opnieuw de baas en bereikt halve finale
© Pro Shots

De formatie van trainer Mischa Visser was uiterst succesvol in de groepsfase. De titelhouder van het EK won van Bulgarije (3-1), Polen (2-1) en Frankrijk (3-1). Tegenstander Italië eindigde in Groep A als nummer twee achter Duitsland na zeges op gastland Israël (1-0) en Luxemburg (1-0).

Oranje kende een goede start tegen de Italianen en opende na een half uur de score. Gabriël Misehouy maakte de 1-0 nadat een schot van Isaac Babadi afzwaaide. Misehouy, speler van Ajax Onder-18, leverde vlak voor rust de assist op de 2-0. Jason van Duiven rondde af.

Zo zat Oranje op rozen bij het begin van de tweede helft. Italië maakte het nog wel spannend, mede dankzij een dubbele wissel na vijftig minuten. Luca Lipani maakte uit een hoekschop de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwamen de Italianen niet.

Nederland speelt op zondag in Netanya de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Denemarken en Servië.

Opstelling Oranje Onder-17: Kuijsten; Rovers, Blokzijl, Huijsen, Breinburg; Vos, Misehouy, Milambo; Slory, Van Duiven, Babadi.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O17
Meer over Nederland O17
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.