Oranje Onder-17 plaatst zich voor EK, Onder-18 scoort erop los

Reacties

Oranje Onder-17 heeft zich dinsdag geplaatst voor het EK van komende zomer in Hongarije. De formatie van trainer Pieter Schrassert Bert won in Katwijk van Engeland en eindigde zo bovenaan in de kwalificatiepoule waar ook Denemarken en Noord-Ierland in zitten.

Oranje Onder-17 plaatst zich voor EK, Onder-18 scoort erop los
© Pro Shots

Nederland moest alle zeilen bijzetten na het gelijkspel van zaterdag tegen Denemarken (2-2). Een zege tegen Engeland was nodig voor de eerste plek. Bij een gelijkspel was Oranje afhankelijk van andere landen om zich bij de beste nummers twee te voegen, maar dat was dus niet nodig.

Dat was te danken aan Kayden Wolff. De aanvaller van Ajax opende in de eerste helft de score op aangeven van PSV'er Wessel Kuhn. Dat bleek ook de enige treffer van de avond te zijn, ondanks kansen aan beide kanten. Keeper Kiyani Zeggen van AZ moest meerdere reddingen verrichten.

Nederland eindigde zo als groepswinnaar en gaat in mei naar het EK in Hongarije. Engeland doet dat ook als een van de beste nummers drie.

Opstelling Oranje Onder-17: Zeggen (AZ); Read (FC Volendam, foto), Mesbahi (FC Twente/Heracles), Hato (Ajax), Rots (FC Twente/Heracles); Mastoras (AZ), Land (PSV), Kuhn (PSV); Redmond (Feyenoord), Sherif (Everton), Wolff (Ajax).

Invallers: Janse (Ajax), Oerip (AZ), Bal (Sparta Rotterdam), Van Persie (Feyenoord).

Onder-18

Oranje Onder-18 is tijdens de interlandperiode op stage in Dubai, waar werd geoefend tegen Saoedi-Arabië (5-1 winst), de Verenigde Arabische Emiraten (2-1 zege) en als laatste Mexico. Nederland won dinsdag met ruime cijfers van de Zuid-Amerikanen. NAC Breda-talent Ezechiel Banzuzi opende de score. Jesse van de Haar van FC Utrecht maakte de 2-0 en Feyenoorder Jadon Slory zorgde voor de derde treffer. Julian Rijkhoff was verantwoordelijk voor de vierde goal, waarna Mexico de eretreffer maakte.

Basis Oranje Onder-18: Steur (PSV); Young (Sparta Rotterdam), Blokzijl (FC Groningen), Huijsen (Juventus), Kleijn (Feyenoord); Agougil (Ajax), Milambo (Feyenoord), Van de Haar (FC Utrecht); Slory (Feyenoord), Rijkhoff (Borussia Dortmund), Banzuzi (NAC Breda).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.