Oranje Onder-17 begint EK met echec tegen Zwitserland

Reacties

Het Nederlands elftal voor spelers onder de zeventien jaar is het EK slecht begonnen. In het Hongaarse Debrecen was Zwitserland met 2-0 te sterk voor de ploeg van Pieter Schrassert Bert.

Oranje Onder-17 begint EK met echec tegen Zwitserland
© Pro Shots

Dat is een tegenvaller voor de Nederlandse ploeg, die vooraf sterker werd ingeschat dan zijn opponent uit de Alpen. In de tweede helft werd het verschil gemaakt. Winsley Boteli maakte met een fraaie knal het eerste doelpunt, waarna Arlet Ze al snel daarna de tweede treffer liet aantekenen. Schrassert Bert wisselde daarna nog flink door, maar kon het tij niet meer keren. In de slotfase werd het nog vervelender voor Nederland toen Avery Appiah een rode kaart kreeg.

Zé bespaarde Oranje in de slotfase een serieus pak slaag door tot twee keer toe een strafschop te missen, maar de slechte start aan het toernooi kon niet meer worden afgewend. Oranje blijft in Debrecen voor de twee andere groepswedstrijden. Zondag is de wedstrijd tegen Engeland, drie dagen later is Kroatië de tegenstander. Een plek bij de eerste twee volstaat voor de kwartfinale.

Nederland is de laatste jaren uitstekend in vorm op dit toernooi. De edities van 2018 en 2019 werden gewonnen, en na twee jaren waarin het coronavirus een streep door het toernooi zette, moesten de jonkies zich in 2022 tevreden stellen met 'slechts' zilver. Een herhaling van die prestaties is voorlopig ver weg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O17
Meer over Nederland O17
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.