Oranje Onder-17 maakt indruk op EK met knappe zege op Frankrijk

Oranje Onder-17 heeft de groepsfase van het EK afgesloten met een knappe overwinning op Frankrijk: 3-1. De Nederlandse talenten waren al zeker van plaatsing voor de knock-outfase van het toernooi in Israël.

© imago

Bondscoach Mischa Visser maakte van de gelegenheid gebruik om wat andere spelers aan het werk te zien en zag zijn nieuwe elftal al vroeg op achterstand komen. Zoumana Diallo opende in de dertiende minuut de score voor de Fransen. De zeventienjarige aanvaller van Strasbourg klopte doelman Tristan Kuijsten in de verre hoek: 0-1.

Oranje ging daarna in de achtervolging. De Nederlandse talenten hadden veel balbezit en creëerden ook wel mogelijkheden, maar keeper Noah Raveyre hield zijn doel lang schoon. In de slotfase sloeg de ploeg van Visser echter toe. Dean Huijsen maakte met een rake strafschop de 1-1 en tien minuten voor tijd tikte Antoni Milambo op aangeven van Feyenoord-ploeggenoot Jaden Slory de 2-1 binnen. In de extra tijd werd het ook nog 3-1 via Yoram Boerhout, die uit de rebound scoorde na een schot van Slory tegen de lat.

Door de zege op de Fransen gaat Oranje Onder-17 als groepshoofd naar de kwartfinales. Daardoor ontlopen de mannen van Visser vermoedelijk Duitsland, dat koploper is in Groep A. Italië bezet momenteel de tweede plaats en is dus de virtuele tegenstander van Oranje.

Opstelling Nederland: Tristan Kuijsten (AZ); Alvaro Henry (Ajax), Thijmen Blokzijl (FC Groningen), Oualid Agougil (Ajax), Ilias Splinter (AZ); Mike Kleijn (Feyenoord), Ezechiel Banzuzi (NAC Breda), Antoni Milambo (Feyenoord); Yoram Boerhout (Ajax), Fabiano Rust (Feyenoord), Isaac Babadi (PSV).