Oranje meldt zich voor cruciale interlandweek

Reacties

Bondscoach Dick Advocaat verwelkomt in Noordwijk zijn Oranje-selectie in de aanloop van een cruciale interlandweek. Ook Robin van Persie meldt zich weer.

Oranje meldt zich voor cruciale interlandweek

Voor Van Persie is het een terugkeer bij het Nederlands elftal. De Oranje-topscorer aller tijden is voor het eerst sinds oktober 2015 weer opgeroepen. Het is nog wel maar zeer de vraag of het ook tot een rentree op het veld komt. De aanvaller van Fenerbahçe kampt met een schouderblessure. De medische staf van Oranje gaat kijken of Van Persie fit genoeg is.

Advocaat zal ook Bruno Martins Indi begroeten. De verdediger van Stoke City werd zondag opgeroepen als vervanger van Nathan Aké, die zaterdag met AFC Bournemouth een enkelblessure opliep. Voor Ajacied Donny van de Beek is het de eerste keer dat hij zich mag melden in Noordwijk voor Oranje.

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op twee cruciale wedstrijden in de WK-kwalificatie. Donderdag is het duel met Frankrijk in Stade de France. Drie dagen later is Bulgarije de tegenstander in Amsterdam. Nederland staat na zes duels derde in Groep A met een achterstand van drie punten op zowel Frankrijk als Zweden.

Voor de internationals, die zich uiterlijk om 14.45 uur moeten melden bij Huis ter Duin in Noordwijk, staat om 17.30 uur een training op de velden van Quick Boys op het menu. De verwachting is evenwel dat het merendeel van de spelers zich in de gym zal melden gezien de inspanningen van afgelopen weekend bij hun clubs.

Van Persie zwijgt over blessure: 'In het belang van het Nederlands voetbal'
Oranje-belofte Van de Beek put vertrouwen uit woorden Advocaat
De stand in Groep A 
1. Zweden6-13 (+8)
2. Frankrijk6-13 (+6)
3. Nederland6-10 (+7)
4. Bulgarije6-9 (-3)
5. Wit-Rusland6-5 (-7)
6. Luxemburg6-1 (-11)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.