Van Persie terug in Oranje-selectie voor cruciaal tweeluik

Reacties

Robin van Persie maakt deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de zeer belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (31 augustus) en Bulgarije (3 september).

Van Persie terug in Oranje-selectie voor cruciaal tweeluik

Ook Ajacied Donny van de Beek zit in het 24-koppige keurkorps, voor het eerst. Ten opzichte van de voorselectie zijn Bruno Martins Indi (Stoke City), Davy Klaassen (Everton), Jens Toornstra (Feyenoord), Ryan Babel (Besiktas), Steven Berghuis (Feyenoord), Eljero Elia (Istanbul Basaksehir), Jürgen Locadia (PSV) en Jeremain Lens (Besiktas) afgevallen.

Karim Rekik (Hertha BSC) heeft de schifting wel overleefd, evenals Marco van Ginkel (PSV) en Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion).

Everton-middenvelder Davy Klaassen ontbreekt wegens zijn blessure en Virgil van Dijk zat al niet in de voorselecie omdat hij wedstrijdritme ontbeert door zijn situatie bij Southampton.

'Van Persie moet het voor ons allemaal gaan doen'

Van Persie (34) speelde zijn voorlopig laatste van 101 interlands op 13 oktober 2015. Oranje verloor die dag met 2-3 van Tsjechië, waardoor alle kansen op EK-deelname in rook opgingen. Van Persie, die topscorer aller tijden van Oranje is, kopte die dag in eigen doel. De Rotterdammer werkte afgelopen seizoen bij Fenerbahçe al samen met bondscoach Dick Advocaat.

Cruciale wedstrijd
Donderdag speelt het Nederlands elftal in het Stade de France de cruciale wedstrijd tegen Frankrijk. Oranje moet winnen of gelijkspelen om plaatsing voor het WK 2018 in Rusland niet helemaal uit het zicht te zien verdwijnen. Drie dagen later wacht de eveneens belangrijke confrontatie met Bulgarije in Amsterdam.

De Fransen hebben net als Zweden drie punten meer verzameld dan Nederland en alleen de nummer één en twee maken kans op deelname aan het WK. Het groepshoofd is rechtstreeks geplaatst, de nummer twee moet zich via de play-offs zien te kwalificeren. De slechtste van de negen nummers twee mag echter niet deelnemen aan de barrages en is uitgeschakeld.

De stand in de groep van Oranje:

De stand in Groep A 
1. Zweden6-13 (+8)
2. Frankrijk6-13 (+6)
3. Nederland6-10 (+7)
4. Bulgarije6-9 (-3)
5. Wit-Rusland6-5 (-7)
6. Luxemburg6-1 (-11)

Bekijk hier de selectie van Frankrijk

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.