Oranje Leeuwinnen revancheren zich en halen uit tegen Australië

Reacties

De Oranje Leeuwinnen hebben zich uitstekend hersteld van de nederlaag tegen Spanje. Er werd geen spaan heel gelaten van Australië.

Oranje Leeuwinnen revancheren zich en halen uit tegen Australië
© Pro Shots
Nederland
Nederland
5 - 0
Australië
Australië

Zouden de Oranje Leeuwinnen zich revancheren van de 1-0 nederlaag tegen Spanje? Dat was dinsdagavond de vraag bij het oefenduel met Australië. Gold die deceptie tegen Spanje in aanloop naar de Olympische Spelen inderdaad als een wake-upcall? Het antwoord was: ja.

Hoewel het spel bij de start van de oefenwedstrijd nog niet bepaald hoogstaand was, groeiden de Oranje Leeuwinnen langzaam maar zeker in het duel met The Matildas. Niet in de laatste plaats omdat de openingsgoal cadeau werd gedaan door Mary Fowler. Zij gaf de bal zomaar cadeau aan de ploeg van Sarina Wiegman en uiteindelijk was het Vivianne Miedema die Jill Roord wist te vinden: 1-0. Toen keeper Mackenzie Arnold vervolgens ook over de bal heen dook na een schot van Lieke Martens was ook de 2-0 een feit. Vanaf dat moment ging de ploeg van Wiegman ook beter spelen.

Dat betere spel resulteerde voor rust nog in de 3-0 van Jackie Groenen en ook in de tweede helft bleven de Oranje Leeuwinnen zoekende naar goals. Die jacht op goals pakte nog twee keer succesvol uit. In de 67ste minuut was het invaller Lineth Beerensteyn die de 4-0 maakte, waarna Daniëlle van de Donk de bal wederom cadeau kreeg op een positie waarbij ze de bal alleen nog maar in het hoekje hoefde te plaatsen. Zij bepaalde de eindstand daarmee op 5-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.