Angstgegner Spanje geeft Leeuwinnen stof tot nadenken

Reacties

De Oranje Vrouwen hebben in de voorbereiding op de Olympische Spelen een gevoelige nederlaag geleden. In Marbella onderstreepte Spanje haar status van angstgegner.

Angstgegner Spanje geeft Leeuwinnen stof tot nadenken
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 0
Nederland
Nederland

Spanje mocht dan acht plaatsen lager dan Oranje staan op de FIFA-ranglijst, vrijdag was dat verschil niet zichtbaar op het veld. Sterker nog, Nederland mocht van geluk spreken dat na 45 minuten de schade beperkt was gebleven tot één tegentreffer.

Na ruim een half uur had Patricia Guijarra met een kopbal bij de tweede paal de ban gebroken. Gezien het Spaanse overwicht was dat een magere afspiegeling van de verhoudingen. De formatie van bondscoach Sarina Wiegman kwam nauwelijks onder de druk vandaan.

Ook in de tweede helft had Oranje alle moeite met de Spaanse vrouwen, die verzuimden de marge te vergroten. Onder meer het aluminium en goalie Sari van Veenendaal stonden meer Spaans succes in de weg. Oranje kwam niet verder dan één grote kans in de slotfase. Shanice van de Sanden kopte vrij voor het doel naast.

Ondanks het gebrek aan effectiviteit voegde Spanje een volgende zege op Oranje toe aan haar totaal. Van de tien onderlinge duels eindigden er slechts twee in het voordeel van de Leeuwinnen, tegen nu vier zeges voor La Roja.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.