KNVB ontvangt ene na de andere afzegging voor opvolging Wiegman

Reacties

Voor de KNVB blijkt het een hele opgave om een geschikte opvolger voor Sarina Wiegman aan te stellen. Na meerdere afzeggingen gaat dat, zoals het er nu naar uitziet, geen grote naam worden.

KNVB ontvangt ene na de andere afzegging voor opvolging Wiegman
© Pro Shots

De zoektocht naar een nieuwe coach voor de Oranje Leeuwinnen verloopt allerminst naar wens. Wiegman liet al aan het begin van het seizoen weten verder te gaan als bondscoach van Engeland. In plaats van assistent Arjan Veurink direct door te schuiven, speculeerde de KNVB op een 'Sarina Plus', zoals directeur Jan Dirk van der Zee de lat meteen maar op nieuwe hoogtes legde.

Hij legde zichzelf en directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma bij voorbaat een bijna onmogelijk profiel op. Want beter dan de beste coach van de wereld is moeilijk te vinden. Vanaf het moment dat Wiegman Oranje overnam veranderde alles. Met een vernieuwd zelfbewustzijn werd de ploeg in 2017 Europees kampioen in eigen land. Twee jaar later werd op het WK zilver gehaald. Intussen is Oranje een gevreesde wereldmacht, die over drie maanden in Japan op de Olympische Spelen van start gaat als een van de medaillekandidaten.

De afgelopen maanden leerden de KNVB dat de markt klein is. Het regende vooral afzeggingen in binnen- en buitenland. Als de selectie deze week weer bijeen is, zal de spelersraad worden geconsulteerd over de overgebleven kandidaten. De belangrijkste wens vanuit die hoek is kwaliteit, man of vrouw vinden de speelsters daarbij minder relevant. Gaat dat goed, dan wordt er snel witte rook verwacht.

De Oranje Leeuwinnen verblijven momenteel in Spanje, waar zij vrijdag oefenen tegen het land waar zij te gast zijn. Volgende week dinsdag wacht in Nijmegen een oefenduel met Australië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.