Oranje krijgt op EK te maken met ex-PSV'er Zinchenko

Reacties

Oleksandr Zinchenko heeft de voorselectie van bondscoach Andriy Shevchenko overleefd. De speler van Manchester City met een verleden bij PSV gaat het dit EK dus met Oekraïne opnemen tegen het Nederlands elftal.

Oranje krijgt op EK te maken met ex-PSV'er Zinchenko
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Oekraïne
Oekraïne

Oranje en Oekraïne spelen in de eerste groepswedstrijd tegen elkaar. Het is geen verrassing dat Zinchenko is opgenomen in de selectie, de back speelde immers eind mei nog negentig minuten mee in de Champions League-finale. Met Man City verloor Zinchenko van Chelsea (0-1).

Andere grote namen in de selectie van Shevchenko zijn Ruslan Malinovskiy, Viktor Tsygankov, de tot Oekraïner genaturaliseerde Braziliaan Marlos, Roman Yaremchuk en Andrey Yarmolenko, die net als Zinchenko in de Premier League (West Ham United) speelt.

Keeper Andriy Lunin is een van de afvallers in de selectie van Oekraïne. De goalie werd als groot talent opgenomen in de opleiding van Real Madrid, maar drie jaar later heeft Lunin nog weinig successen geboekt in Spanje. Ook Bogdan Mykhaylychenko (Anderlecht), Oleksandr Syrota (Dinamo Kiev), Artem Bondarenko (Mariupol) en Bohdan Liedniev (Dinamo Kiev) gaan niet mee.

Oekraïne oefent voor de wedstrijd tegen Oranje nog tegen Noord-Ierland en Cyprus, waarna de reis naar Amsterdam ingezet kan worden. De groepswedstrijden in de poule met het Nederlands elftal worden in de Johan Cruijff Arena afgewerkt.

De 26-koppige selectie van Oekraïne

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
3
0
0
8-2
+6
9
2
Oostenrijk
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Oekraïne
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noord-Macedonië
3
0
0
3
2-8
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.