Oranje EK-zomer begint met 7.500 fans bij 'uitzwaaiduel' in Enschede

Reacties

Bij de oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Georgië (op zondag 6 juni in Enschede) mogen 7.500 supporters aanwezig zijn. Dat heeft de KNVB laten weten.

Oranje EK-zomer begint met 7.500 fans bij 'uitzwaaiduel' in Enschede
© Pro Shots

Eerder mochten er al 5.000 fans aanwezig zijn bij het WK-kwalificatieduel met Letland, in de Johan Cruijff Arena. In dat stadion speelt de ploeg van bondscoach Frank de Boer ook de drie groepswedstrijden, daarbij worden vooralsnog 12.000 supporters toegelaten. Mogelijk worden dat er meer. De afgelopen week waren er ook al fans welkom bij de wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal en promotie naar de Eredivisie.

Nu is bekend geworden dat er dus ook bij Nederland - Georgië supporters op de tribune zitten. 'De wedstrijd maakt deel uit van de pilot "testen voor toegang tot evenementen". Voorwaarde is dat alle bezoekers bij binnenkomst een negatief coronatestbewijs moeten tonen. Op deze wijze werden eerder ook meerdere wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de play-offs met beperkt publiek gespeeld', aldus de bond.

Voor Oranje is Georgië-thuis de tweede (en laatste) oefenwedstrijd voordat het EK begint. Het geldt dus als generale repetitie en uitzwaaiduel, al werkt het Nederlands elftal de groepsfase uiteraard in eigen land af. De Boer maakt woensdagmiddag de EK-selectie bekend, Oranje vertrekt dit weekend vervolgens naar Portugal voor een trainingskamp, waar ook een oefeninterland tegen Schotland op de rol staat. Op zondag 13 juni opent Oranje het EK tegen Oekraïne.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.