Oranje beleeft slechtste start sinds 1919

Terwijl er nog geen kwart van de wedstrijd op zat, stond het Nederlands elftal al met 3-0 achter tegen Frankrijk in de EK-kwalificatiewedstrijd. Na slippertjes van Kenneth Taylor en Jasper Cillessen bij de eerste twee goals maakte Kylian Mbappé de derde van de avond. Ruim honderd jaar geleden kende Oranje voor het laatst zo'n beroerde start.

Frankrijk
Frankrijk
4 - 0

Wederom stond het niet goed bij Oranje achterin. Mbappé liep uit de rug van zijn tegenstander Lutsharel Geertruida weg en schoot binnen in de korte hoek. Dat betekende voor de mannen van Ronald Koeman na twintig minuten en 47 seconden de vroegste 3-0 achterstand van Nederland sinds augustus 1919, toen Oranje binnen twintig minuten 3-0 achter stond tegen Zweden.

Eerder had Antoine Griezmann de score al binnen drie minuten geopend, nadat Taylor zich liet verrassen door de Fransman. Later zag Cillessen er niet sterk uit bij een flankbal, waarna Dayot Upamecano de score verdubbelde.