Opvallende move: Kanté koopt Belgische amateurclub

Reacties

Excelsior Virton heeft een opvallende nieuwe eigenaar. De Belgische amateurclub komt in handen van niemand minder dan N'Golo Kanté.

Opvallende move: Kanté koopt Belgische amateurclub
© Pro Shots

De 32-jarige middenvelder, die onlangs Chelsea verruilde voor Al-Ittihad, is daarmee de redder in nood voor Virton. De club uit Wallonië beschikt met tien man over een uiterst krappe selectie en stond al enige tijd in de verkoop.

'De komende dagen wordt een nieuwe raad van bestuur geïnstalleerd. Gedreven door zijn passie voor voetbal wil N’Golo Kanté de structuur van de club voortzetten met het oog op het consolideren van de fundamenten, het stabiliseren van de staf en het opnieuw verbinden met de traditie', zo luidt de persverklaring van de club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Challenger Pro League, het tweede niveau in België.

Wat precies het motief is van Frans international Kanté om de club te hulp te schieten, blijft nog onduidelijk. 'De club streeft naar lokale verankering om een ​​voetballocomotief te worden in de Gaume en in de provincie Luxemburg. Net als N’Golo Kanté zullen werk, vrijgevigheid en nederigheid de ambities van RE Virton voor de komende jaren dragen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.