Opluchting én frustratie bij Ten Hag na thriller van jewelste

Reacties

Erik ten Hag heeft het belang van de zege op Wolverhampton Wanderers benadrukt. De Manchester United-manager had niet bepaald een zorgeloze avond. Zijn team had het zichzelf veel makkelijker moeten maken, vond de Nederlander.

Opluchting én frustratie bij Ten Hag na thriller van jewelste
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
3 - 4
Manchester United
Manchester United

United had donderdagavond uit tegen Wolves na 22 minuten al een 0-2 voorsprong in handen. De thuisploeg kwam door een rake strafschop van Pablo Sarabia na zeventig minuten terug tot 1-2. Enkele minuten later bracht Scott McTominay de marge alweer terug tot twee. Tóch werd United in de slotfase nog tot het uiterste gedreven. Na goals van Max Kilman en Pedro Neto stond het bij het ingaan van de zevende minuut van de extra tijd 3-3. De achttienjarige Kobbie Mainoo redde The Red Devils vervolgens.

'Aan de ene kant ben ik natuurlijk erg tevreden. Het is een enorm belangrijke zege en ik denk dat de neutrale kijker heeft genoten', zei Ten Hag tegenover de Engelse pers. Als manager belichtte hij ook de andere kant: 'Als je een uur zo dominant bent, je met 3-0 of 4-0 voor moet staan en je dan op deze manier goals tegenkrijgt… Dat moeten we beter managen op het veld, dat mag niet gebeuren.'

De overwinning was broodnodig voor United. Dit was pas de tweede zege in de laatste zeven duels in de Premier League, waarin het team van Ten Hag teleurstellend zevende staat. Hij is blij dat de vechtlust niet verdwenen is nu het uitzicht op Champions League-voetbal vertroebeld is geraakt. 'We hebben het karakter dat nodig is. Je ziet de spirit en het doorzettingsvermogen, zeker bij Kobbie Mainoo. Het zit nog altijd goed in de kleedkamer als je dit kunt laten zien. Het hele team speelde goed, ook Rashy', doelde Ten Hag op de veelbesproken Marcus Rashford, wiens rol hij na een roerige week verder niet wilde bespreken. De linksbuiten die met zijn uitgaansavond en daaropvolgende ziekmelding voor ophef zorgde, maakte tegen Wolves in de vijfde minuut al de 0-1.

Ten Hag hoopt na de wedstrijd met veel wendingen dat in zijn ploeg nog meer spelers gaan opstaan om voor meer sturing te zorgen binnen de lijnen. Op die manier moet de wisselvalligheid verdwijnen. Ten Hag: 'Er wordt leiderschap gevraagd. Dit is ons al vaker gebeurd. Je kunt niet op deze manier goals incasseren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.