Opluchting bij Nigeria: Osimhen wint race tegen de klok

Reacties

Victor Osimhen lijkt gewoon te kunnen spelen bij Nigeria in de halve finale om de Afrika Cup, woensdagavond tegen Zuid-Afrika. De Super Eagles hebben dinsdag bevestigd dat hun sterspeler fit is.

Opluchting bij Nigeria: Osimhen wint race tegen de klok
© Pro Shots
Nigeria
Nigeria
ns
1 - 1
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

Er waren wat twijfels over het meedoen van de man van Napoli, nadat buikpijn hem een paar dagen van het trainingsveld had gehouden. Inmiddels is hij er weer bij, zo meldt de bond op zijn website. 'De slungelige aanvaller, die tot dusver cruciaal was in het toernooi en de tegenstand vernietigde met voortdurende sprints en prachtige passes, is dinsdagavond fit bevonden om in de grote wedstrijd mee te spelen', aldus de Nigeria Football Federation.

Het toernooi is in een beslissende fase beland. De twee halve finales zijn allebei woensdag: om 18.00 is het dus Nigeria tegen Zuid-Afrika. De winnaar hoeft maar een paar uur te wachten om zijn tegenstander in de finale te kennen: om 21.00 trappen gastland Ivoorkust en Congo af. De verliezers strijden zaterdag om het brons, een dag later wacht de wedstrijd om het goud.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nigeria
Meer over Nigeria
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Meer V. Osimhen
Meer over V. Osimhen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.