Opgeleefde Torres leidt Atlético nu wel naar zege in Barcelona

Vier dagen na de 2-1 nederlaag in de kwartfinale van de Champions League tegen Barcelona, heeft Atlético Madrid de uitwedstrijd tegen Espanyol in de Primera División wel gewonnen: 1-3. Fernando Torres had net als Koke een aandeel in alle treffers.

Torres opende dinsdag in Camp Nou nog de score met een typische spitsengoal, voordat hij met twee onnodige gele kaarten naar de kant moest. Zaterdag liet de 32-jarige spits zich in Barcelona alleen van zijn beste kant zien. In de 35ste minuut bracht El Niño Atlético weer op gelijke hoogte door een voorzet van Koke op zijn borst aan te nemen en resoluut raak te schieten in de verre hoek.

Daarmee liet de ploeg van trainer Diego Simeone tijdens de eerste helft in Estadi Cornellà-El Prat eens een ander gezicht zien. Doorgaans is het immers Antoine Griezmann die de doelpunten maakt, maar de Franse schaduwspits had zijn vizier nu niet op scherp. Bovendien incasseerde Atlético voor het eerst dit seizoen een doelpunt uit een corner in een uitwedstrijd. Pape Diop kopte na een half uur raak.

Fernando Torres voorkwam met zijn achtste doelpunt van het seizoen dat Atlético Madrid lang tegen een achterstand aankeek tegen Espanyol.

Omdat Torres met een pasklaar antwoord kwam door voor het eerst sinds zijn terugkeer in drie duels op rij te scoren, bleef Atlético de baas in Barcelona. Dat kwam dertien minuten na rust tot uiting in de prachtige 1-2 van Griezmann. De 25-jarige clubtopscorer maakte via de binnenkant van de paal zijn twintigste competitiegoal na een kaats van Torres en een schitterende voetbeweging van Koke.

Met het oog op de return tegen Barcelona haalde Simeone vrijwel meteen daarna Griezmann naar de kant. Vlak voor tijd volgde nog de bekroning van het uitstekende optreden van Koke. De assistkoning van La Liga (twaalf assists, samen met Luis Suárez) scoorde uit een voorzet van Torres, die gezien zijn opleving extra zal balen dat hij er woensdag tegen Barcelona niet bij is door zijn schorsing.

Desondanks kan Atlético met vertrouwen toewerken naar die wedstrijd. Griezmann, de belangrijkste bron van doelpunten, heeft nu al zeven competitieduels op rij gescoord. Op de ranglijst staan de Rojiblancos bovendien weer tweede met een punt meer dan stadgenoot Real Madrid en drie minder dan koploper Barcelona, dat om 20.30 nog wel in actie komt tegen Real Sociedad.