Opgeleefd Fortuna berooft Hake van felbegeerde primeur bij FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft ook zijn zevende wedstrijd met René Hake als hoofdtrainer niet gewonnen. De Domstedelingen gaven de zege uit handen tegen Fortuna Sittard.

Opgeleefd Fortuna berooft Hake van felbegeerde primeur bij FC Utrecht
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Utrecht speelde afgelopen woensdag een curieuze bekerwedstrijd tegen Ajax. De ploeg van Hake maakte er een ongekend spektakelstuk van, maar ging uiteindelijk wel met 5-4 onderuit in de Johan Cruijff Arena. Fortuna was juist vrijgeloot voor de tweede ronde van het bekertoernooi en kon zo in alle rust toewerken naar het duel in De Galgenwaard.

Toch begon Utrecht energieker aan de wedstrijd. Zoals wel vaker dit seizoen creëerden de Domstedelingen volop schietkansen, maar stond het vizier niet op scherp. Met name Mimoun Mahi was dicht bij een treffer. Aan de andere kant zorgden Lisandro Semedo en Emil Hansson voor dreiging namens de Limburgers.

Kort na rust was het dan eindelijk raak voor Utrecht. Gyrano Kerk legde de bal uit een hoekschop precies op het hoofd van Mahi, die de 1-0 binnenkopte. Het worstelende Utrecht leek zo op weg naar een bevrijdende zege, maar tien minuten later stond het alweer gelijk. Sebastian Polter knikte eveneens raak uit een corner en maakte er zo 1-1 van. Het was het derde duel op rij dat de Duitse spits scoorde.

Het lukte Utrecht in het resterende half uur niet om nog een winnende treffer te forceren. Sterker nog: het was Fortuna dat het dichtst bij een doelpunt was in de slotfase. Semedo kopte tegen de lat. Hake wacht zo nog altijd op zijn eerste zege als eindverantwoordelijke in de Domstad. Utrecht blijft in het linkerrijtje staan met dertien punten uit twaalf duels, evenveel als PEC Zwolle. Fortuna staat nu op tien punten.

FC Utrecht Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Deze week stonden we op VI PRO al stil bij het gebrek aan afmakers bij FC Utrecht

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.