Chelsea heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Engelse Champions League-tickets. Kai Havertz nam The Blues bij de hand in het duel met stadgenoot Fulham.

Chelsea
2 - 0
Fulham
Fulham

Chelsea-coach Thomas Tuchel wijzigde zijn elftal op vijf plaatsen ten opzichte van de heenwedstrijd tegen Real Madrid in de halve finales van de Champions League (1-1). Onder anderen zomeraankopen Hakim Ziyech en Havertz mochten het vanaf de aftrap laten zien. Dat deden ze met wisselend succes.

Ziyech speelde niet zijn meest gelukkige wedstrijd in Londense dienst en slaagde er niet in om het spel echt naar zich toe te trekken. Hij kreeg één grote kans, maar die miste hij. Bij Havertz ging het een stuk beter. In de tiende minuut opende de 21-jarige Duitser de score na uitstekend voorbereidend werk van Mason Mount: 1-0.

Fulham ging op zoek naar een gelijkmaker, de club strijdt immers om de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie, maar was niet bij machte om het Chelsea écht moeilijk te maken. Kort na rust viel al de beslissing. Havertz zette de aanval op en rondde hem op aangeven van Timo Werner vervolgens ook zelf af: 2-0.

Het waren pas zijn derde en vierde Premier League-doelpunt voor Havertz, die na een erg moeizame start de laatste weken opbloeit bij Chelsea. De jonge aanvaller liet zaterdag weer eens zien waarom de club zoveel geld voor hem over had. De ploeg van Tuchel loopt door de overwinning twee punten in op nummer drie Leicester City.