Bosz verklaart problemen Havertz bij Chelsea: 'Ziyech drukt hem weg'

Reacties

Kai Havertz is bij Chelsea nog lang niet zo bepalend als afgelopen seizoen bij Bayer Leverkusen. Zijn oude trainer Peter Bosz heeft wel een idee hoe dat komt.

Bosz verklaart problemen Havertz bij Chelsea: 'Ziyech drukt hem weg'
© Pro Shots
Dit verhaal is afkomstig uit VI 2. Bestel de nieuwste editie hier!

'De grootste kwaliteit van Havertz ligt in de zestienmeter van de tegenstander. Daar moet hij komen om doelpunten te maken. Bij Chelsea speelt hij nu ook verder naar achteren, want Hakim Ziyech drukt hem weg. Dan komt Havertz te weinig in het strafschopgebied', vertelt Bosz in een interview in de nieuwe VI.

De oefenmeester legt daarin uit hoe hij Havertz optimaal tot zijn recht probeerde te laten komen, namelijk door hem een vrije rol als rechtsbuiten te geven. Met Mitchell Weiser stond een back achter hem die de hele flank bestreek, waar Wendell op de andere flank zijn rol als back veel defensiever invulde.

'Eigenlijk hebben we toen aanvallend 3-4-3 gespeeld met twee 10'en en een vierkant op het middenveld. Tegen de bal liet ik Havertz uitwijken naar rechts. Tegen de bal ligt niet zijn grootste kwaliteit, maar tegenstanders durfden hem toch niet te laten staan. Als zijn directe tegenstander opkomt, dan komt hun centrale verdediger bij balverlies in een een-tegen-een met Havertz. Vaak zijn dat niet de snelste spelers. Dus wordt die opkomende back vanzelf teruggeroepen.'

In het interview met Peter Bosz duidt de trainer de ontwikkeling van zijn elftal aan de hand van wat hij de beste drie Bayer Leverkusen-wedstrijden vindt onder zijn leiding. Lees hier het hele verhaal.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer K. Havertz
Meer over K. Havertz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.