Openhartige Varane trekt aan de bel: 'Het is alsof ik stik'

Reacties

Het stoppen van Raphaël Varane als international is het gevolg van de overvolle voetbalkalender. Dat heeft de Franse verdediger van Manchester United in een interview aangegeven.

Openhartige Varane trekt aan de bel: 'Het is alsof ik stik'
© Pro Shots

Varane verraste deze week de buitenwereld door per direct een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten. De 29-jarige wereldkampioen wil na 93 interlands zijn verplichtingen bij zijn club niet langer combineren met spelen voor de nationale ploeg.

De viervoudig Champions League-winnaar, die in augustus 2021 Real Madrid verruilde voor Manchester United, is tegenover Canal Plus bijzonder eerlijk over de reden van zijn afscheid. 'Ik heb alles gegeven, fysiek en mentaal. Maar het is alsof je in een wasmachine zit. Je speelt altijd maar weer en het stopt nooit. De schema's zijn overvol. Om eerlijk te zijn voelt het nu alsof ik stik en dat de speler Varane het mens Varane opslokt', luiden de alarmerende woorden van de verdediger.

Varane stond dit seizoen negen dagen na het verliezen van de WK-finale tegen Argentinië alweer in de basis bij United. In de tweede helft van maart kan hij even bijtanken, dan staat de volgende interlandperiode op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.