Felle kritiek op Varane na vroegtijdig beëindigen van interlandloopbaan

Reacties

Raphaël Varane is pas 29 jaar oud, maar toch kondigde hij donderdag al het einde van zijn interlandloopbaan aan. Dat gaat er niet in bij Jérôme Rothen, de voormalig Frans international die tegenwoordig een spraakmakende analist is. 'Het is een ramp', foetert hij.

Felle kritiek op Varane na vroegtijdig beëindigen van interlandloopbaan
© Pro Shots

Varane werd vier jaar geleden wereldkampioen met Frankrijk en deed in december ook mee in de verloren WK-finale tegen Argentinië. Hij speelde tot dusver 93 interlands en daar zal het, tenzij hij op zijn beslissing terugkomt, bij gaan blijven. Donderdag verraste de verdediger van Manchester United vriend en vijand, door aan te kondigen dat hij niet meer beschikbaar was voor de Franse ploeg.

Daar begrijpt Rothen, die zelf dertien interlands voor Frankrijk mocht spelen, niets van. 'Ik vind dat hij op zijn leeftijd, spelend voor een club op het allerhoogste niveau, een plicht heeft', stelde de voormalig speler van onder meer AS Monaco in zijn podcast die hij maakt voor RMC Sport. 'Je moet je talent ter beschikking stellen aan je land!'

Varane gaf in zijn afscheidsboodschap aan dat de fysieke slijtage zijn tol eist en dat hij meer tijd met zijn gezin wil doorbrengen. 'Hij kan dit niet doen', stelt Rothen desondanks. 'Raphaël, je doet nu echt iets doms!' Volgens Rothen hoefde Varane voor concurrentie niet bang te zijn, ook al heeft Didier Deschamps heel wat opties. 'Ach, je steekt ze allemaal in je zak', sprak Rothen Varane toe.

De eerste interland in het tijdperk zonder Varane is voor Frankrijk op vrijdag 24 maart. Nederland is dan de tegenstander, in de kwalificatiecyclus voor het EK van 2024.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.