Openda concurreert met Messi en Mbappé om prestigieuze prijs

Reacties

Loïs Openda wordt mogelijk beloond voor het topseizoen dat hij draait bij RC Lens. De oud-spits van Vitesse is genomineerd voor de titel van Speler van het Jaar in de Ligue 1. Ook Kylian Mbappé en Lionel Messi behoren tot de kanshebbers.

Openda concurreert met Messi en Mbappé om prestigieuze prijs
© Pro Shots

Openda speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Vitesse, dat hem huurde van Club Brugge en werd vorig jaar zomer voor een slordige tien miljoen euro verkocht aan Lens. In Frankrijk kende de rappe spits met negentien doelpunten en drie assists een droomseizoen en dus is het aantrekken van hem een schot in de roos geweest. Mogelijk wordt Openda beloond voor zijn indrukwekkende statistieken.

De concurrentie is niet mals, want zoals gezegd zijn ook Messi (vijftien goals en vijftien assists voor Paris Saint-Germain) en Kylian Mbappé (26 goals en vijf assists) genomineerd. Lens-middenvelder Seko Fofana en Lille-aanvaller Jonathan David zijn de andere kanshebbers. Vedetten Alexandre Lacazette (Olympique Lyon) en Alexis Sánchez (Olympique Marseille) vielen buiten de boot. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

L. Openda


Geboortedatum:
16 februari 2000
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Liège
Nationaliteit
België
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
RB Leipzig
Nationaal team:
België
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.