Openda bezorgt Vitesse na 106 dagen weer eens een uitzege

Vitesse heeft voor het eerst sinds 15 januari weer eens een uitzege geboekt in de Eredivisie. Loïs Openda maakte met twee doelpunten het verschil op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles
1 - 2
Vitesse
Vitesse

Go Ahead Eagles had iets recht te zetten na de offday in Sittard afgelopen week, maar beleefde een valse start tegen Vitesse. Isac Lidberg kreeg in de openingsfase nog wel een kans op de 1-0, maar daarna had Go Ahead het moeilijk. Openda raakte in de tiende minuut uit kansrijke positie de paal. Drie minuten later was het alsnog raak voor de Belg: na een lange bal van Toni Domgjoni wipte Openda de bal knap over Andries Noppert heen: 0-1.

Die goal leek de thuisploeg wakker te schudden, want de beste mogelijkheden waren daarna voor Go Ahead. Lidberg kreeg uit een vrije trap al een kans op de gelijkmaker en in de 35ste minuut was het dan ook eindelijk raak voor de hardwerkende spits. De Zweed werd goed bediend door Bas Kuipers en passeerde Markus Schubert: 1-1.

Beide ploegen kregen vervolgens mogelijkheden op een winnende treffer, maar het was Openda die de trekker overhaalde. Uit een fraaie pass van Riechedly Bazoer kopte de Vitesse-spits zijn vijftiende Eredivisie-treffer van het seizoen binnen. Alleen Ajax-aanvaller Sébastien Haller (20) heeft er meer.

De twee goals van Openda waren voor Vitesse genoeg voor de drie punten. Voor de mannen van Thomas Letsch is het pas de derde zege in de laatste twaalf Eredivisie-duels. Vitesse neemt zo de zesde plaats weer over van FC Utrecht. Go Ahead doet door de tweede verliespartij op rij slechte zaken in de jacht op een plek in de play-offs.