Olympique Lyon heeft woensdagavond in de Ligue 1 een gevoelige thuisnederlaag tegen de dit seizoen bescheiden middenmoter Stade Rennes moeten slikken. Tegelijkertijd maakte Olympique Marseille er op bezoek bij FC Nantes een aantrekkelijk duel van, maar ook de havenstedelingen bleven met lege handen achter.

Olympique Lyonnais
0 - 2
Rennes
Rennes

Met zowel Kenny Tete als Memphis Depay negentig minuten binnen de lijnen leek Lyon een vroege meevaller te krijgen. Bertrand Traoré (voorheen Vitesse en Ajax) kreeg een penalty mee, maar na het bestuderen van de televisiebeelden zette de VAR een streep door dat feestje. In de laatste minuten voor de rust ging het vervolgens rap mis voor de thuisploeg: good-old Hatem Ben Arfa (een fraai diagonaal schot) en Theoson Siebatcheu zetten Rennes razendsnel na elkaar op 0-2.

Na rust moest Lyon - dat net als Paris Saint-Germain komend weekend vrij is door de aanhoudende politieke protesten in Frankrijk - op jacht naar de aansluiting. Memphis liet zich daarbij gelden, maar zijn inzet kon nog net worden gepakt door Rennes-keeper Abdoulaye Diallo. De broodnodige goals kwamen er uiteindelijk niet, waardoor het thuispubliek zwaar teleurgesteld huiswaarts keerde.

Nantes
Nantes
3 - 2
Olympique Marseille

Als basisklant beleefde Kevin Strootman met L'OM een spectaculair laatste kwartier van de eerste helft. Na uitstekend voorwerk van Lucas Ocampos schoot Morgan Sanson de bal na een klein halfuur dwars door het midden binnen voor 0-1. Vrijwel direct daarna was het echter alweer gelijk, toen Emiliano Sala een wegdraaiende voorzet schitterend binnenkopte. Maar wéér een paar minuten later herstelde Marseille de voorsprong: Florian Thauvin benutte een strafschop. Toch gingen beide ploegen door een goal op slag van rust van Abdoulaye Touré met een gelijke stand rusten.

Na iets meer dan een uur spelen kwam Marseille vervolgens voor de eerste keer op achterstand, door Gabriel Boschilia. Bij 3-2 bleef het ook, waardoor ook Strootman een tik te verwerken kreeg. Door de resultaten van woensdagavond moeten subtoppers Lyon en Marseille even pas op de plaats maken. Koploper is nog altijd het ongenaakbare PSG, dat later op de woensdagavond (aftrap om 21.00 uur) op bezoek gaat bij RC Strasbourg.