Paris Saint-Germain is zondagavond in de vijftiende speelronde van de Ligue 1 tegen zijn eerste puntenverlies aangelopen. De ploeg van Thomas Tuchel slaagde er niet in om Girondins Bordeaux opzij te zetten en raakte bovendien Neymar kwijt met een hamstringblessure.

Bordeaux
2 - 2
PSG
PSG

PSG won de eerste veertien competitiewedstrijden van dit seizoen en had midweeks succes in de Champions League, waarin Liverpool met 2-1 werd verslagen. Bordeaux wist dan ook dat het een zware avond tegemoet ging. De tactiek van coach Éric Bedouet leek echter te kloppen en PSG was zondagavond niet bijzonder dominant.

De koploper van de competitie ging wel met een 0-1 voorsprong rusten. Twaalf minuten voor de onderbreking schoot Neymar uit een voorzet van Dani Alves raak. Voor Neymar betekende dit zijn dertigste doelpunt in de Ligue 1, in zijn 32ste wedstrijd. In de afgelopen 45 seizoenen slaagde er nooit een speler uit de Franse competitie in om sneller bij de dertig competitiedoelpunten te komen.

Vroeg in de tweede helft ging het mis voor PSG én Neymar. Eerst kwam Bordeaux op gelijke hoogte, toen Jimmy Briand de trekker overhaalde. Een paar minuten na dit doelpunt moest Neymar de strijd vanwege een hamstringblessure staken. De Braziliaan werd vervangen door Eric Maxim Choupo-Moting en zonder Neymar leek het allemaal nog goed te gaan komen voor PSG.

Twintig minuten in de tweede helft werd Kylian Mbappé met een heerlijke steekpass weggestuurd door Julian Draxler, waarna hij koel bleef in de afronding en zijn twaalfde competitiedoelpunt van dit seizoen maakte. In de vijf grootste Europese competities is er geen enkele speler met meer competitietreffers achter zijn naam. Ángel Di María raakte even hierna de lat, waardoor Bordeaux in de wedstrijd bleef.

Het bracht de thuisploeg zes minuten voor tijd in staat om opnieuw op gelijke hoogte te komen. Invaller Maxime Poundje had een uitstekende voorzet in huis en vond Andreas Cornelius, die doelman Alphonse Areola met een harde kopbal kansloos liet. PSG slaagde er vervolgens niet in om nog eens op voorsprong te komen en is daardoor zijn foutloze status in dit seizoen kwijt.

Veel gevolgen heeft de misstap van PSG niet. De voorsprong van de ploeg van Tuchel op nummer twee van de ranglijst Montpellier is met veertien punten immers nog altijd enorm. Vooralsnog is het onduidelijk hoe ernstig de blessure van Neymar is.