Oorlogstaal van Dessers: 'Wij nemen hier geen genoegen mee'

Reacties

Cyriel Dessers straalt van oor tot oor na zijn nieuwe heldenrol voor Feyenoord. De 26-jarige spits maakte het winnende doelpunt in de Conference League-wedstrijd tegen Union Berlin (1-2).

Oorlogstaal van Dessers: 'Wij nemen hier geen genoegen mee'
© Imago
Union Berlin
Union Berlin
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Dat deed de spits vier dagen na zijn winnende goal tegen Sparta Rotterdam (0-1). 'Het is een mooie week', beaamt hij tegenover Veronica. 'Als je in een paar dagen tijd twee keer de winnende kan maken, in twee toch belangrijke wedstrijden, dan is dat wel mooi', straalt Dessers, die benadrukte dat Feyenoord het niet makkelijk had in Berlijn.

'Ik denk dat iedereen wel heeft gezien dat de omstandigheden vandaag extreem waren. Zowel het weer als het veld hebben het een heel moeilijke wedstrijd gemaakt. Het was heel glad in het strafschopgebied. Als die bal dan teruggaat naar de keeper, probeer je toch druk erop te krijgen. Dat pakte bij mijn goal goed uit', verwijst hij naar het moment dat hij doelman Andreas Luthe de bal ontfutselde.

Voor Dessers is het een totaal andere wereld, sinds zijn rol als schlemiel in het thuisduel met RKC Waalwijk. Achteraf gaf hij aan lang last te hebben gehad van zijn misser in die wedstrijd. Nu is hij twee keer op rij de grote man bij Feyenoord. 'Ja dat is het leven van een spits. De ene week ben je de anti-held, de andere week ben je de held. Dat is ook wat het spits zijn zo mooi maakt. Je kan heel snel uit die put raken en een hoogtepunt beleven.'

Door de overwinning in Berlijn staat Feyenoord met anderhalf been in de volgende ronde. 'We hebben het zelf in de hand nu, dan moeten we het ook zelf maar afmaken. Ik ben hier nu net twee maanden en ik heb al een paar mooie momenten mogen meemaken. Zowel individueel als met het team. Maar ik neem hier nog geen genoegen mee. Ik wil nog meer en het team wil ook meer. We zijn heel hongerig en ambitieus, we zitten er lekker in.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
4
2
0
11-6
+5
14
2
Slavia Praag
6
2
2
2
8-7
+1
8
3
Union Berlin
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Maccabi Haifa
6
1
1
4
2-7
-5
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.