Supersub Dessers slaat ook in moeras van Berlijn keihard toe

Feyenoord heeft donderdagavond via een zwaarbevochten overwinning op Union Berlin uitstekende zaken gedaan in de Conference League. Cyriel Dessers kroonde zichzelf opnieuw tot matchwinner, daarbij kreeg de spits hulp van de dramatische omstandigheden in Berlijn.

Union Berlin
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

In de heenwedstrijd versloeg Feyenoord de Duitsers met duidelijke cijfers (3-1), maar de omstandigheden in Berlijn waren behoorlijk anders. Het veld van Hertha BSC - Union Berlin speelt zijn Europese wedstrijden niet in het eigen stadion - was zeer slecht en de lange regenbuien in de Duitse hoofdstad maakten het veld niet beter. Ook kon trainer Arne Slot geen beroep doen op de geblesseerde Alireza Jahanbakhsh, die twee weken geleden nog de score opende tegen Union Berlin.

Ook in de uitwedstrijd kwam Feyenoord op voorsprong, in de vijftiende minuut was Luis Sinisterra trefzeker. De Colombiaan profiteerde uit de rebound na een goede actie van Bryan Linssen: uit de draai raakte de spits de paal. Na die goal nam Union Berlin het initiatief terug en vlak voor rust leidde dat tot de gelijkmaker. Christopher Trimmel schoot op prachtige wijze raak, nadat Feyenoord de bal niet lekker weg had gekregen.

De plaggen zijn duidelijk zichtbaar op het veld van Union Berlin.

Het spel golfde in de tweede helft op en neer, waarbij de thuisploeg gokte op de snelheid van de aanvallers. De wedstrijd kantelde twintig minuten voor tijd volledig. In de 71ste minuut gaf Marcos Senesi een masterclass tackelen, met een perfecte sliding op de bal voorkwam hij dat de ingevallen Taiwo Awoniyi door kon op keeper Justin Bijlow. Enkele minuten daarna hielpen de omstandigheden Feyenoord een handje.

Keeper Andreas Luthe ging gigantisch in de fout na een terugspeelbal. De goalie gleed uit, waarna de ingevallen Dessers oppikte en de bal in het lege doel legde. De spits was afgelopen weekend ook al van levensbelang van Feyenoord, toen hij in de extra tijd de winnende maakte tegen Sparta Rotterdam.

Ook in Berlijn was de goal van Dessers de winnende, waardoor Feyenoord stevig aan kop blijft in Groep E van de Conference League. Eind november kunnen de Rotterdammers in een onderlinge confrontatie met Slavia Praag de groepswinst veiligstellen.

Slavia Praag
1 - 0
Maccabi Haifa

De Tsjechen zijn de naaste belager van Feyenoord na de overwinning op Maccabi Haifa, Jan Kuchta maakte vlak na rust de enige treffer van de wedstrijd. Slavia Praag staat op vier punten van koploper Feyenoord, dat tien punten verzamelde in de eerste vier duels.