Feyenoord herstelt zich met soevereine zege op Union Berlin

Reacties

Feyenoord heeft donderdag voor de tweede keer gewonnen in de groepsfase van de Conference League. De ploeg van trainer Arne Slot was in De Kuip te sterk voor 1. FC Union Berlin en bleef zo aan kop in Groep E.

Feyenoord herstelt zich met soevereine zege op Union Berlin
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Union Berlin
Union Berlin

Feyenoord verspeelde afgelopen weekend punten tegen RKC Waalwijk en verloor daarvoor bij Vitesse. Slot wist van tevoren dat zijn ploeg een lastige wedstrijd wachtte tegen Union, de nummer vijf van de Bundesliga. 'Het is lastig om kansen te creëren, maar ze creëren zelf ook niet veel kansen', zei Slot woensdag tijdens zijn vooruitblik met de pers. Voor de wedstrijd vertelde de oefenmeester bij Veronica meer over zijn plan van aanpak. 'Ze spelen veel de lange bal, waardoor het lastig is om rust aan de bal te krijgen. Wij moeten zo veel mogelijk de tweede bal winnen, dan ligt er ruimte omdat zij wel hoog verdedigen. In de omschakelmomenten kunnen we dan toeslaan.'

De woorden van de trainer sneden hout, want Feyenoord profiteerde al na tien minuten van de ruimte achter de verdediging van Union Berlin. Orkun Kökçü stuurde Luis Sinisterra, terug in de basis na de interlandperiode in Zuid-Amerika, weg met een goede dieptepass door de lucht. De Colombiaan omspeelde twee verdedigers en legde terug op Guus Til. Via de voet van de aanvallende middenvelder kwam de bal terecht bij Alireza Jahanbakhsh, die bij de tweede paal alleen nog het laatste zetje hoefde te geven: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord bleef daarna de betere ploeg, maar zoals Slot al verwachtte creëerden de Rotterdammers niet veel kansen. Bij een van de eerste na de 1-0 was het wel direct raak. Het recept was hetzelfde als bij de openingstreffer van Jahanbakhsh, alleen viel Feyenoord nu over de rechterkant aan. Marcus Pedersen gaf een dieptepass op Bryan Linssen, die verdediger Robin Knoche met een duwtje uit balans bracht, de bal veroverde en afrondde. Doordat er in de Conference League geen VAR is, werd er ook niet meer naar de duw van Linssen gekeken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo zat Feyenoord even op rozen, maar Union bracht de spanning wel al snel terug. Het was Taiwo Awoniyi, de clubtopscorer van de Duitse ploeg, die de 2-1 maakte door van dichtbij raak te koppen uit een voorzet van Christopher Trimmel. De oplettende voetbalvolger kan Awoniyi nog kennen van zijn verhuurperiode aan NEC in het seizoen 2016/17, toen de Nigeriaan nog onder contract stond bij Liverpool.

Het bleef bij die ene treffer voor Awoniyi. Trainer Urs Fischer zag dat de gelijkmaker van Union uitbleef en wisselde halverwege de tweede helft voor het eerst. Awoniyi ging naar de kant en Sheraldo Becker kwam in het veld. Hij zag Til de bal even later over het doel van Union werken, wat de eerste echte Rotterdamse kans na rust was. De 3-1 viel daarna alsnog voor Feyenoord. Een schot van Linssen werd nog gekeerd, waarna Sinisterra de bal van dichtbij binnen schoot. Daarmee was de zege binnen voor de Rotterdammers, die in de extra tijd nog een grote kans op 4-1 misten.

Maccabi Haifa
Maccabi Haifa
1 - 0
Slavia Praag
Slavia Praag

Poulegenoot Maccabi Haifa, dat Feyenoord eerder nog op 0-0 hield, boekte thuis tegen Slavia Praag de eerste zege van de groepsfase. De Israëliërs hadden aan een goal van Godsway Donyoh genoeg om te winnen van de kampioen van Tsjechië. De wedstrijd tussen Maccabi en Slavia ging wel gelijk op, maar de bezoekers slaagden er niet in om een van de kansen om te zetten in een doelpunt. Voor Slavia was het de tweede nederlaag na de 2-1 in De Kuip tegen Feyenoord.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
4
2
0
11-6
+5
14
2
Slavia Praag
6
2
2
2
8-7
+1
8
3
Union Berlin
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Maccabi Haifa
6
1
1
4
2-7
-5
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.