Dolblije Dessers openhartig: 'Dagen last gehad van misser tegen RKC'

Reacties

Cyriel Dessers groeide zondagmiddag uit tot matchwinner in de Rotterdamse derby. De spits maakte zijn derde doelpunt als invaller voor Feyenoord, maar zit niet te wachten op het stempel supersub.

Dolblije Dessers openhartig: 'Dagen last gehad van misser tegen RKC'
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Twee weken geleden was Dessers nog de schlemiel in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Bij zijn eerste basisplaats in De Kuip miste de spits een grote kans op de winnende treffer, waardoor Feyenoord kostbare punten verspeelde. 'Na die wedstrijd heb ik wel een slechte nacht gehad', vertelde Dessers openhartig bij ESPN.

'Ik heb er wel twee, drie dagen last van gehad. Dat zou eigenlijk niet mogen. Daarna heb ik wel echt de knop omgezet. Dat is ook het leven, het lot, van een spits. Dan moet je gewoon klaar zijn voor die volgende kans, vandaag viel hij voor mijn voeten en schoot ik hem goed binnen. Dan denk ik dat ik wel goed gereageerd heb en me niet naar beneden heb laten brengen.'

Voor de derde keer dit seizoen was Dessers in Het Kasteel dus trefzeker als invaller. 'Tot nu toe maak ik al mijn goals in de extra tijd, dus dan krijg je snel het supersub-etiket. Dat wil ik het liefst niet, maar ik ben gewoon blij dat ik het team heb kunnen helpen op die manier. Het zijn heel fijne punten voor ons', zei Dessers, die zijn rake volley (zie video onderaan) nog even terugkeek.

'Ik voelde dat de bal daar ging komen. Ik kan het niet zo goed uitleggen. Ik had nog even stress toen ik zag dat de keeper hem nog raakte, maar toen hij in het netje ging, was het een heerlijk gevoel. Ik ken Maduka natuurlijk van de nationale ploeg van Nigeria. Ik zei tegen hem voor de wedstrijd: "Ik hoop dat ik kan scoren vandaag." Gelukkig is het gelukt', glunderde de Feyenoord-spits.

'Na mijn goal ging ik helemaal los. Ik kan me niets van deze beelden herinneren. Het was een en al zwart voor mijn ogen. De ontlading in de kleedkamer was ook heel groot, het was zo'n moeilijke wedstrijd. Sparta is superstug en taai. Als je dan op het einde nog zo kan winnen… voor ons zijn dit toppunten, daar moeten we heel blij mee zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.