Ook Hummels reageert vol onbegrip op 'onbegrijpelijk' besluit Löw

Reacties

In navolging van Jérôme Boateng en Thomas Müller heeft nu ook Mats Hummels vol onbegrip gereageerd op de beslissing van bondscoach Joachim Löw om hem in de toekomst niet meer op te roepen voor de Duitse nationale ploeg.

Ook Hummels reageert vol onbegrip op 'onbegrijpelijk' besluit Löw

Het besluit van Löw om de drie spelers van Bayern München te bedanken voor bewezen diensten, kwam hem al op een uitbrander van de clubleiding te staan en een boze reactie van Müller. Ook Hummels houdt er een vervelende nasmaak aan over. 'Nu ik enige afstand heb kunnen nemen, wil ook ik me uitlaten over de beslissing van de bondscoach. Los van het feit dat dit in mijn ogen een moeilijk te begrijpen sportieve beslissing is (die ik natuurlijk respecteer), stuit de manier waarop bij mij op onbegrip', zegt de zeventigvoudig international op Twitter.

En dan gaat het opnieuw vooral om de manier waarop Hummels het nieuws van Löw te horen heeft gekregen. 'Mijns inziens heb ik altijd een goede verstandhouding gehad met de betrokken personen bij de DFB en zijn we steeds fair met elkaar omgegaan. Thomas, Jérôme en ik hebben jarenlang alles gegeven voor de nationale ploeg. De manier waarop nu met ons is omgegaan, doet in mijn ogen onze prestaties en wat we hebben bereikt geen recht aan. En dat laat mij allesbehalve koud, omdat ik het altijd geweldig heb gevonden om voor Duitsland te spelen!'

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hummels sluit zijn statement af met een positieve noot. 'Ik kan alleen maar zeggen: het waren geweldige jaren, zeventig interlands die alles wat ik als kind had kunnen dromen hebben overtroffen. Alles bij elkaar heb ik vier grote toernooien mogen meemaken, met als kroon op het werk het WK 2014.' De dertigjarige verdediger baalt ervan dat hij niet de kans krijgt het succes in Brazilië te herhalen. 'Dit gevoel zal ik voor altijd bij me dragen en ik had er graag nogmaals werkelijk álles voor gegeven om iets vergelijkbaars te presteren.'

Dat zit er dus niet in voor Hummels, die sinds zijn debuut in november 2010 al snel uitgroeide tot vast gezicht in het centrum van de achterhoede en met Die Mannschaft in actie kwam op de laatste twee EK's en WK's. Löw gaat in het kader van de Umbruch verjongen en noemde 2019 het Jahr des Neubeginns. En dus denkt de bondscoach, die vorig jaar na het WK al afscheid nam van Sami Khedira, het zonder de drie Bayern-routiniers af te kunnen in de kwalificatiereeks voor het EK 2020, waarin Oranje eind maart de eerste tegenstander is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.