Rigoureuze maatregel Löw: Bayern-trio ontbreekt tegen Oranje

Reacties

Joachim Löw heeft Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller tijdens de eerste interlands van 2019 niet nodig. De Duitse bondscoach heeft dinsdag aan de drie wereldkampioenen van Bayern München laten weten dat er voor hen geen toekomst meer is bij de nationale ploeg.

Rigoureuze maatregel Löw: Bayern-trio ontbreekt tegen Oranje

Dat heeft de Duitse voetbalbond (DFB) bevestigd. Löw reisde speciaal af naar München, vergezeld door teammanager Oliver Bierhoff en assistent-coach Oliver Sorg, om het nieuws mede te delen aan de routiniers. Dat betekent dat Boateng (30), Hummels (30) en Müller (29) er dus ook niet bij zijn als Oranje en Duitsland het op 24 maart tegen elkaar opnemen in De Arena in de kwalificatiereeks voor het EK 2020.

'Voor de Duitse nationale ploeg is 2019 het Jahr des Neubeginns', zegt Löw in een toelichting op de website van de Duitse voetbalbond. 'Ik vond het belangrijk om de spelers en de eindverantwoordelijken bij Bayern zelf op de hoogte te brengen van mijn plannen en overwegingen.' De bondscoach bedankt de drie wereldkampioenen van 2014 voor 'veel succesvolle en bijzondere jaren'.

Umbruch
De drie Bayern-vedetten waren na de 3-0 nederlaag van Die Mannschaft in De Arena van vorig jaar in de Nations League al het voornaamste mikpunt van kritiek in Duitse media. Boateng ontbrak vervolgens al in het thuisduel met Oranje. Toen gaf Löw nog als reden dat de verdediger rust kreeg. Na het WK 2018 nam de bondscoach al afscheid van Sami Khedira in het kader van de zogeheten Umbruch.

Löw stelt dat dit het juiste moment is om de blik op de toekomst te richten. En daarin is dus geen plaats voor Boateng (76 caps), Hummels (70) en Müller (100). 'We willen Die Mannschaft een nieuw gezicht geven. Ik ben ervan overtuigd dat dit nu de juiste stap is. De jonge internationals hebben de ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Ze moeten nu zelf de verantwoordelijkheid op zich nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.