Handelwijze Löw verrast en irriteert boze Bayern-directie

Reacties

De directie van Bayern München heeft ontstemd gereageerd op de handelwijze van Joachim Löw. De bondscoach van Duitsland liet Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller dinsdag weten dat hij hen niet meer nodig heeft bij de nationale ploeg.

Handelwijze Löw verrast en irriteert boze Bayern-directie

Het is vooral het moment en de manier waarop Löw de drie gelouterde wereldkampioenen op de hoogte stelde van het nieuws, dat Bayern tegen de borst stuit. 'We hebben niks aan te merken op de sportieve beslissingen van de bondscoach, de nationale selectie is uitsluitend de verantwoordelijkheid van Joachim Löw, maar bij het moment en de omstandigheden van bekendmaking plaatsen we openlijk onze vraagtekens', meldt de club in een statement, dat is ondertekend door voorzitter Karl-Heinz Rummenigge en sportief directeur Hasan Salihamidzic.

De drie bepalende spelers kregen het nieuws, dat ongetwijfeld hard aankwam, namelijk te horen in de week dat Bayern toewerkt naar het belangrijke competitieduel met VfL Wolfsburg (zaterdag) en de return in de achtste finale van de Champions League tegen Liverpool (woensdag). Dat terwijl er sinds de laatste interlands van Duitsland al meer dan drie maanden waren verstreken. 'Dat irriteert en verrast ons', aldus de Bayern-kopstukken, die het onaangekondigde bezoek van Löw en teammanager Olivier Bierhoff een 'onaangename verrassing' noemen.

Dat Löw afscheid neemt van Boateng (30), Hummels (30) en Müller (29) sloeg dinsdag in als in een bom in de Duitse voetbalwereld. De drie gelouterde internationals, die respectievelijk 76, 70 en 100 interlands speelden en in 2014 dragende spelers weren toen Duitsland wereldkampioen werd, zijn er later deze maand tegen Oranje niet meer bij in het kader van de zogeheten Umbruch. Boateng reageerde al gauw op het verrassende nieuws met een statement op Twitter. Hummels en Müller hebben nog niks van zich laten horen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.