Koeman neemt Vermeer op in voorselectie Oranje

Reacties

Ronald Koeman heeft Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer bij de voorselectie van het Nederlands elftal gehaald. Het is een van de weinige wijzigingen die de bondscoach heeft doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar.

Koeman neemt Vermeer op in voorselectie Oranje

Koeman kondigde dinsdag al aan dat hij richting de start van de EK-kwalificatiereeks niet van plan was veel te sleutelen aan zijn ploeg. Vorig jaar maakte Oranje indruk in de Nations League door in een groep met Duitsland en Frankrijk als eerste te eindigen en zich zo te plaatsen voor de eindronde van komende zomer.

Ten opzichte van de laatste voorselectie in november neemt Vermeer de plaats in van Justin Bijlow, zijn concurrent bij Feyenoord die door een voetblessure zijn plek onder de lat moest afstaan aan de 33-jarige ex-Ajacied die het seizoen begon als reserve. De vijfvoudig international werd in juni 2016 voor het laatst opgeroepen.

Weghorst: 'Koeman gaf aan dat ik op de goede weg ben'

Met Steven Berghuis keert nog een andere Feyenoorder terug op de voorlopige lijst. De vleugelaanvaller ontbrak in november nog ten faveure van Javairô Dilrosun (Hertha BSC) en Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge), maar dat tweetal kampte de laatste maanden met blessureleed. 

Davy Pröpper ontbrak in november juist wegens fysieke ongemakken, nu zit de middenvelder van Brighton & Hove Albion er weer bij. Hetzelfde geldt voor Daryl Janmaat, die de voorkeur krijgt boven Hans Hateboer (Atalanta Bergamo). Terence Kongolo verdringt Wesley Hoedt (Celta de Vigo) van de voorlopige lijst.

Klaassen
Spelers die in een verder verleden werden opgeroepen voor Oranje, zoals Davy Klaassen (Werder Bremen) en Rick Karsdorp (AS Roma), vinden hun naam nog niet terug in de dertigkoppige voorselectie. Daarmee houdt Koeman grotendeels vast aan dezelfde groep spelers, zoals hij al aankondigde.

Oranje werkt vanaf maandag 18 maart met zijn selectie toe naar de thuisduels met Wit-Rusland (21 maart in De Kuip) en Duitsland (24 maart in de Johan Cruijff Arena). Nederland hoopt zich dit jaar na het mislopen van het EK 2016 en het WK 2018 eindelijk weer eens te plaatsen voor een groot toernooi.

de voorselectie van oranje per linie

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Daryl Janmaat (Watford), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Fulham), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Sevilla), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vermeer stond deze week al in ons 'schaduwelftal' met Oranje-internationals.

'Davy Klaassen is iemand die ik wel echt mis in deze selectie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.