Onzichtbare Kane zoekt naar verklaringen na verloren topper

Reacties

Harry Kane is in Duitse media hard aangepakt na de nederlaag van Bayern München tegen Bayer Leverkusen. De topscorer van de Bundesliga was uitgerekend in de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen amper dreigend.

Onzichtbare Kane zoekt naar verklaringen na verloren topper
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
3 - 0
Bayern München
Bayern München

Kane is bij veel media aan Bayern-zijde degene met de diepste onvoldoende na de topper waarin Leverkusen uitliep naar een voorsprong van vijf punten in de titelstrijd. Bij BILD kreeg hij bijvoorbeeld een 6, het laagst mogelijke cijfer op Duitse rapporten. De spits die dit seizoen in de Bundesliga al 24 keer scoorde, kwam tegen de grote concurrent amper in het stuk voor. Kane had slechts één doelpoging en slechts achttien balcontacten. Niemand van de basisspelers bij Leverkusen en Bayern kwam minder vaak aan de bal.

Het spelersrapport van BILD na de topper Leverkusen - Bayern.
Het spelersrapport van BILD na de topper Leverkusen - Bayern.

Kane kwam na de nederlaag aan het woord. 'Het is niet aan ons om te bepalen of Leverkusen nu de favoriet is. Het moet beter bij ons, dat weten we. Het drukzetten ging volgens mij goed, maar we waren aan de bal te onzorgvuldig. Deze nederlaag doet pijn', zei de recordaankoop tegenover de Duitse pers.

Na zijn off-day ging hij ook in op het spelen tegen Josip Stanisic. De 23-jarige international van Kroatië is door Bayern dit seizoen verhuurd aan Leverkusen. Uitgerekend Stanisic opende in de kraker de score. Kane reageerde: 'De club heeft een keuze gemaakt aan het begin van het seizoen. Het is wat het is. Hij is een goede speler en ik heb een paar keer met hem getraind. Hij is niet de reden dat we verloren hebben. We hebben verloren omdat we niet goed genoeg waren aan de bal.'

Het verloop van de titelrace is in het bijzonder pijnlijk voor Kane. Tot zijn frustratie won hij nooit een prijs met Tottenham Hotspur, de club waar hij 278 keer voor scoorde. In München leek de spits in de tweede helft van zijn carrière snel een palmares te kunnen gaan opbouwen. Dat verloopt tot nu echter stroef. Bayern werd in het bekertoernooi al zeer verrassend uitgeschakeld door Saarbrücken en de schade in de Bundesliga is zaterdagavond verder opgelopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.