'Onvrede bij PSG: klagende Europees kampioen wil vertrekken'

Reacties

Renato Sanches (25) was jarenlang een gigantisch talent. De Portugees werd als tiener al Europees kampioen en leek een glansrijke carrière tegemoet te gaan. In Parijs gaat het echter minder crescendo.

'Onvrede bij PSG: klagende Europees kampioen wil vertrekken'
© Pro Shots

De middenvelder verdiende na het EK in 2016 een transfer naar Bayern München. Aanhaken bij de Duitse topclub lukte de toen nog piepjonge Portugees niet. Lille bood een uitweg en die kans greep Sanches met beide handen aan.

Sanches was bij zijn nieuwe ploeg een van de draaiende motoren. Op het middenveld groeide hij uit tot een van de beste spelers van de competitie en eindelijk leek hij zijn belofte in te lossen. Het stuntende Lille, met ook Nederlander Sven Botman in de ploeg, snoepte de landstitel voor de neus van PSG weg.

Na dat succesjaar had Sanches de clubs voor het uitkiezen. Hij koos voor Parijs. Daar werd het echter nooit meer zo goed als in Lille. Mede door blessures, want alleen dit seizoen al lag Sanches meermaals in de lappenmand. Verder dan achttien officiële wedstrijden kwam de Europees kampioen niet.

Als Sanches wél fit is, kiest trainer Christophe Galtier inmiddels hoofdzakelijk voor andere opties. Tot onvrede van Sanches. De Portugees klaagt volgens L’Équipe bij de clubleiding steen en been over zijn summiere rol in het elftal en lijkt een vertrek te willen forceren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.