Onverslaanbaar Lille beloont zichzelf te weinig tegen Memphis en co

Lille is ook na negen wedstrijden als enige club ongeslagen in de Ligue 1. De ploeg van Sven Botman en co speelde gelijk tegen het Olympique Lyon van Memphis Depay. Het gevoel dat er meer in zat zal vooral overheersen bij Lille, dat een groot deel van de tweede helft met een man meer speelde.

Lille
Lille
1 - 1
Olympique Lyonnais

Lille is dit seizoen tot nu toe de belangrijkste uitdager van Paris Saint-Germain. De ploeg van Botman verloor als enige in de competitie in de eerste acht wedstrijden niet en stond voorafgaand aan speelronde negen op achttien punten, net zo veel als PSG. De Franse kampioen won zaterdag al bij FC Nantes (0-3), waardoor Lille iets in te halen had. Dat moest gebeuren tegen Lyon. Niet de minste tegenstander, maar de formatie van trainer Rudi Garcia won slechts drie van de eerste acht competitiewedstrijden.

Lille - Lyon betekende ook een strijd tussen Botman en Memphis, een strijd die in de eerste helft gelijk op ging. De eerste grote kans was voor de bezoekers. Tino Kadewere waagde een poging en testte daarmee doelman Mike Maignan. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Burak Yilmaz gaf een breedtepass op rechtsback Zeki Celik, kreeg de bal vervolgens terug en speelde Jonathan Bamba aan. Hij haalde van afstand uit en schoot raak: 1-0.

Nadat hoekschoppen van Memphis niets opleverden voor Lyon deelden de bezoekers Lille alsnog een tik uit met de 1-1. Nu was het de thuisploeg die een kans miste via Bamba, waarna snel daarna Lyon toesloeg. Een voorzet van Houssem Aouar belandde via verdediger Celik in eigen doel, waardoor het weer gelijk stond.

Met die stand werd er ook gerust en waar Lyon vermoedelijk scherp uit de kleedkamer wilde komen voor de tweede helft dreef Marcelo zijn enthousiasme iets te ver door. De ex-verdediger van PSV kwam hard in en plantte zijn noppen op de voet van doelpuntenmaker Bamba. Marcelo had al geel op zak en kreeg van scheidsrechter Mikael Lesage voor de tweede keer een gele prent.

Zo moesten Memphis en co met tien man verder en de bezoekers hadden het heel lastig na de rode kaart. Lille was aan de bal en creëerde kansen met veel spelers op de helft van Lyon. Trainer Garcia, die ook nog een gele kaart kreeg vanwege aanmerkingen op de arbitrage, haalde Memphis met nog een kwartier op de klok naar de kant voor Moussa Dembélé. Het haalde aanvallend weinig uit voor Lyon, want het was vooral Lille dat aandrong. De thuisploeg kwam echter niet door de muur van Lyon heen, waardoor beide ploegen een punt pakten.