Hoofdrol voor Mbappé: in rust ontboden, scorend en uitgevallen

Reacties

Paris Saint-Germain heeft z'n zevende zege op rij in de Ligue 1 geboekt. Het was door het uitvallen van Kylian Mbappé wel een succes met mogelijk een hoge prijs.

Hoofdrol voor Mbappé: in rust ontboden, scorend en uitgevallen
© Pro Shots
Nantes
Nantes
0 - 3
PSG
PSG

Gemakkelijk ging het de Parijse formatie bij Nantes aanvankelijk niet af. In de eerste helft was de regerend kampioen in aanvallend opzicht onmachtig. Mbappé claimde in de extra tijd wel een strafschop na contact met Dennis Appiah.

Scheidsrechter Hakim El Hadj gaf geen gehoor aan het verzoek van Mbappé, die in de catacomben zijn ongenoegen daarover niet onder stoelen of banken stak. Het leverde hem een uitnodiging op van de arbiter, die hem nog tijdens de rust in zijn kleedkamer ontbood voor een nadere uitleg.

In de tweede helft mocht Mbappé wel vanaf elf meter aanleggen na een overtreding van Jean-Charles Castelletto. De international verzilverde de buitenkans en bracht de stand op 0-2. Ander Herrera had kort na rust de ban gebroken.

Mede omdat Nantes een strafschop onbenut liet, kwam de zege niet in gevaar. Pablo Sarabia tekende in de slotfase voor een fraai slot van de PSG-wedstrijd. Maar er was toch ook reden voor zorgen. Mbappé zocht een kwartier voor tijd de kleedkamer op met een spierprobleem.

De wissel was ook een bevestiging van het verhaal van Tuchel, die deze week zijn vraagtekens had gezet bij het drukke programma voor zijn sterren. 'We zijn bezig de spelers te vermoorden', zei de coach naar aanleiding van het eerder wegvallen van Neymar, die tot na de interlandperiode buitenspel staat. Mitchel Bakker speelde bij PSG het hele duel. 

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.