Ontlading bij Schwaab: 'Eén van de gekste wedstrijden uit mijn leven'

Reacties

Daniel Schwaab beleefde zaterdag een zinderende avond met PSV op bezoek bij AZ (2-3). De Duitse verdediger geniet van het karakter van zijn ploeg.

Ontlading bij Schwaab: 'Eén van de gekste wedstrijden uit mijn leven'

AZ leek vroeg op voorsprong te komen tegen de koploper toen Teun Koopmeiners de bal in de openingsfase voor een leeg doel kon inschieten, maar met een ultieme tackle voorkwam Schwaab een tegentreffer. Wat volgde was een Duitse oerkreet. 'Eigenlijk zat alles in die tackle', blikt hij terug in gesprek met VI. AZ kwam daarna alsnog op een 2-0 voorsprong, maar PSV liet het hoofd niet hangen in Alkmaar.

'Ik voelde dat we nog een kans hadden en dat de wedstrijd zou kantelen, ook na de 2-0 had iedereen nog het geloof', vertelt de Duitser. Waar het tegen Willem II een aantal weken terug na een 2-0 achterstand nog helemaal misging, knokte PSV zich in het AFAS Stadion op ongelooflijke wijze terug. In een tijdsbestek van vijf minuten ging de stand van 2-0 naar 2-3.

Jorrith Hendrix na de zege op AZ: 'Thuis tegen Ajax kampioen worden is mooiste scenario ooit'

'Ik heb veel gekke wedstrijden gespeeld in mijn leven, maar dit is er zeker één van. Dit is één van de zoetste overwinningen uit mijn carrière. Dat je zó terugkomt van een 2-0 achterstand heeft alles te maken met het geloof dat in dit team heerst. Wij weten dat we op karakter wedstrijden kunnen winnen. Dat hebben we vaker laten zien en nu weer.'

Als PSV volgende week zondag van Ajax wint, zijn de Eindhovenaren drie wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen van de Eredivisie. 'Het zou mooi zijn als we tegen Ajax kampioen worden', vindt Schwaab. 'Dat is de bekroning voor een mooi jaar, ook voor mij. Maar we zullen heel scherp moeten blijven.'

'Na zo'n comeback kan het tegen Ajax niet fout gaan voor PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.