Luuk de Jong geniet: 'Dit moet gekmakend zijn voor Ajax'

Reacties

Luuk de Jong heeft met volle teugen genoten van de spectaculaire overwinning van PSV op AZ (2-3). 'Een perfect voorbeeld van hoe bizar voetbal kan zijn', vindt de spits.

Luuk de Jong geniet: 'Dit moet gekmakend zijn voor Ajax'

Een kwartier voor tijd keek PSV in Alkmaar nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar in een tijdsbestek van vijf minuten draaiden de Eindhovenaren de wedstrijd volledig om. Na een afgekeurde goal en een rode kaart voor AZ trok PSV de zege uiteindelijk over de streep.

De Jong zag gelijkenissen met de wedstrijd tegen Willem II op 10 maart. PSV zakte toen na een 2-0 achterstand door het ijs, maar dat gebeurde in Alkmaar niet. 'Wij kunnen met 5-0 verliezen bij Willem II, toen hebben we het echt laten lopen. Toen zeiden we dat het een leermoment was, maar nu kan je echt zien dat iedereen geleerd heeft. Ik kan me voorstellen dat ze in Amsterdam gek zijn geworden', verwijst hij naar achtervolger Ajax.

Reactie Jorrit Hendrix na de zege op AZ

Het gat met Ajax is nu tien punten. Bij een zege op de Amsterdammers kan PSV volgende week zondag al de landstitel binnenhalen. 'Het ene moment staat AZ met 2-0 voor. Dan gaan ze even een drankje halen en staan wij weer met 2-3 voor. Dat moet wel gekmakend voor ze zijn. Nu kunnen we het in eigen huis afmaken tegen Ajax. Altijd lekker als je dat voor je eigen publiek kunt doen, dat wil iedereen.'

Het is niet de eerste keer dat De Jong een prijs kan begroeten bij PSV. 'Het is mijn derde titel in vier jaar. Ik heb in de eerste twee een heel groot aandeel gehad en dat heb ik nu ook weer na een moeilijk seizoen vorig jaar.'

'Na zo'n comeback kan het tegen Ajax niet fout gaan voor PSV'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.