Eran Zahavi heeft woensdagavond zijn waarde bewezen voor Israël. Dankzij drie treffers van de PSV-aanwinst werd Slowakije verslagen in de Nations League. Het Griekenland van bondscoach John van 't Schip liep averij op.

Slowakije
2 - 3
Israël
Israël

Zahavi was zijn gewicht in goud waard voor Israël. Thuisploeg Slowakije koesterde dankzij goals van Marek Hamsik en Robert Mak lange tijd een 2-0 voorsprong in het duel in Groep B2, maar door een treffer van Zahavi na 68 minuten werd het nog spannend. De spits van PSV kopte steenhard raak uit een hoekschop.

Een klein kwartier voor tijd was het opnieuw raak: deze keer stond Zahavi op de goede plek om een voorzet van Eyal Golasa af te ronden. En om het feest compleet te maken completeerde de goalgetter ook nog zijn hattrick met een vlammend schot van buiten de zestien.

Zahavi miste vorige week nog een cruciale strafschop in de EK-play-off tegen Schotland. Drie dagen geleden toonde de PSV-aanwinst al zijn mentale kracht met een goal tegen Tsjechië. Toen ging Israël nog onderuit, maar woensdag leverde Zahavi's bijdrage wél de volle buit op.

Servië

In Groep B3 gaf Servië een 0-2 voorsprong weg tegen Turkije. Met een mooie kopbal brak Sergej Milinkovic-Savic halverwege de eerste helft de ban namens de bezoekers. Na de hervatting werd het al snel 0-2 via Aleksandar Mitrovic, die een strafschop benutte. Turkije gaf de moed niet op en na een fraaie combinatie zorgde Hakan Calhanoglu voor de aansluitingstreffer. Via Ozan Tufan werd het zelfs gelijk. In de blessuretijd incasseerde Burak Yilmaz nog zijn tweede gele kaart. Feyenoorder Orkun Kökcü bleef op de bank. Bij Servië ontbrak Dusan Tadic, die eerder mocht terugkeren naar Ajax.

Noord-Ierland

Bij Noorwegen - Noord-Ierland, in Groep B1, ging de aandacht uit naar Erling Haaland, die in zijn laatste 48 duels voor club en land liefst 51 treffers had laten aantekenen. Afgelopen weekeinde was de aanvaller van Borussia Dortmund nog goed geweest voor een hattrick tegen Roemenië (4-0).

De Noor werd ook tegen Noord-Ierland veelvuldig in stelling gebracht, maar de taaie bezoekers hielden het doel lange tijd droog. Doelman Trevor Carson van Noord-Ierland steeg tot grote hoogten, maar werd na 68 minuten gepasseerd door zijn 'eigen' speler Stuart Dallas, die een corner zeer ongelukkig van richting veranderde. Bij de Noren viel AZ-middenvelder Fredrik Midtsjø na rust in.