Wordt Eran Zahavi dé sensatie van de Eredivisie?
PRO

Eran Zahavi (33) is de nieuwe spits van PSV. Gezien zijn imponerende statistieken hebben de Eindhovenaren een doelpuntenmachine uit Israël gehaald. Wie is deze Zahavi? Een introductie, mede aan de hand van Jordi Cruijff, Peter Bosz en zaakwaarnemer Ronen Katzav.

Uitgerekend op de dag dat Eran Zahavi in Eindhoven arriveerde, maakte Maximilian Romero zijn eerste doelpunt voor PSV. Het was in veel opzichten een bevrijdende treffer. Allereerst voor de spits zelf. Twee jaar geleden kwam de 21-jarige Argentijn met een flink prijskaartje van tien miljoen euro om zijn nek naar PSV. Sindsdien speelde hij 23 minuten voor de hoofdmacht, waarin hij dus één keer scoorde. Zijn goal in de laatste minuut tegen FC Emmen betekende de 2-1 en de zege na een povere wedstrijd van PSV.