Maguire de grote schlemiel op pijnlijke avond voor Engeland

Reacties

Engeland heeft voor het eerst in deze Nations League-editie verloren. Op Wembley ging het tegen Denemarken pijnlijk mis na een grote blunder van Harry Maguire.

Maguire de grote schlemiel op pijnlijke avond voor Engeland
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 1
Denemarken
Denemarken

Bij de Engelsen was er aan vertrouwen geen gebrek. De laatste nederlaag dateerde van oktober vorig jaar, toen Tsjechië te sterk was. Afgelopen zondag werd in eigen huis nog knap met 2-1 gewonnen van België. Tegen Denemarken beleefden The Three Lions een wake-up call. Achterin moet het beter, wil de ploeg van Gareth Southgate echt een serieuze gooi doen naar de prijzen.

Maguire zakte woensdagavond pijnlijk door het ijs. De Manchester United-verdediger kreeg in de vijfde minuut na een onhandige actie al geel en in de 32ste minuut ging het opnieuw mis. Maguire probeerde de bal te controleren op de helft van de tegenstander, maar verloor de controle over de bal. Bij de poging zijn fout te herstellen, schoffelde hij Kasper Dolberg keihard onderuit. Scheidsrechter Jesús Gil Manzano kon niet anders dan Maguire met twee keer geel en dus rood van het veld sturen. Dolberg kon niet verder en werd vervangen door Pione Sisto.

Het ging in die fase van kwaad tot erger voor de Engelsen. Na een misverstand tussen Kyle Walker en doelman Jordan Pickford ging de bal op de stip voor een overtreding op Thomas Delaney. Christian Eriksen ging achter de bal staan en maakte in zijn honderdste interland de 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Southgate probeerde de schade te herstellen en bracht Tyrone Mings in om de balans te herstellen, dat ging ten koste van basisdebutant Ainsley Maitland-Niles. De tactische zetten van de Engelse bondscoach waren tevergeefs. Denemarken domineerde de wedstrijd na rust door de bal in de ploeg te houden en de Engelse aanvallers Harry Kane en Marcus Rashford beleefden een mindere dag. Denemarken hield stand tegen de tien man en deed zo goede zaken in Groep 2 van de hoogste divisie in de Nations League.

Tweede rood
Om de avond voor Engeland nog erger te maken, kreeg Reece James na het laatste fluitsignaal nog een rode kaart wegens aanmerkingen op de arbitrage.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 2 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
6
5
0
1
16-6
+10
15
2
Denemarken
6
3
1
2
8-7
+1
10
3
Engeland
6
3
1
2
7-4
+3
10
4
IJsland
6
0
0
6
3-17
-14
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Wat gebeurde er in de lagere divisies?

Bekijk hier alle uitslagen in de Nations League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.