Ontketende Pulisic wil meer met Chelsea na boost-zege op Ajax

Reacties

Na een moeizame start vindt Christian Pulisic steeds beter zijn draai bij Chelsea. De Amerikaanse aanvaller vond afgelopen weekend tegen Watford (1-2) het net en denkt dat de recente Champions League-overwinning op Ajax zijn ploeg vleugels heeft gegeven.

Ontketende Pulisic wil meer met Chelsea na boost-zege op Ajax
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
4 - 4
Ajax
Ajax

De Amerikaan werd in de winter voor liefst 64 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund, maar werd nog wel tot afgelopen zomer aan de Duitsers verhuurd. Hoewel hij veel geld kostte was hij niet meteen onbetwist basisspeler en moest hij het aan het begin van het seizoen regelmatig stellen met invalbeurten. Tegen Ajax was dat onlangs ook het geval, maar liet Pulisic zien wel van waarde te kunnen zijn, door bij de winnende treffer van Michy Batshuayi de assist te leveren.

In gesprek met Standard Sport geeft hij toe dat de zege op de halve finalist van de Champions League van vorig seizoen een boost heeft gegeven aan het hele team. 'Het was geweldig’, vertelt Pulisic. 'We gingen daar naartoe voor een resultaat, voor een overwinning, en dat lukte. Nu zien we uit naar de ontmoeting met Ajax op Stamford Bridge.'

Gehinderd door de transferban die de club kreeg opgelegd kon Chelsea de voorbije transferperiode geen spelers aantrekken. Manager Lampard werkt daardoor met een jonge spelersgroep, met veel talenten afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. 'De sfeer in de groep is erg goed. Iedereen is bereid elkaar te helpen, maar we zijn ook voor niemand bang.' Chelsea won haar laatste vijf Premier League-wedstrijden en staat daardoor nu vierde. 'De laatste weken hebben we een stijgende lijn te pakken', vindt Pulisic.

Afgelopen weekend werd hij tijdens het duel met Watford bejubeld door de supporters van The Blues wegens zijn goede spel. In het uitvak klonk het steeds 'USA, USA, USA' als Pulisic de bal ontving. 'Geweldig natuurlijk', 'De support van onze fans bij uitwedstrijden is echt cool. Al met al voelt de Amerikaan zich steeds meer thuis bij Chelsea en lijkt hij niet van plan zijn basisplaats te willen weggeven de komende weken. 'Ik blijf hard werken om de trainer te overtuigen, want dit moet nu wekelijks de standaard worden.'

Komende dinsdag krijgt Pulisic opnieuw de kans zich te tonen aan het Chelsea-publiek. De kans is groot dat de Amerikaan gezien zijn goede vorm opnieuw in de basis start. Als Chelsea wint van de Amsterdammers zet het een belangrijke stap in plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Valencia
6
3
2
1
9-7
+2
11
2
Chelsea
6
3
2
1
11-9
+2
11
3
Ajax
6
3
1
2
12-6
+6
10
4
Lille
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer C. Pulišić
Meer over C. Pulišić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.