Matchwinner Pulisic bij Milan hard op weg naar zijn beste seizoen ooit

AC Milan heeft in de laatste wedstrijd van 2023 een benauwde 1-0 zege geboekt op Sassuolo. De ploeg van Tijjani Reijnders verstevigde daarmee zijn plek in de topdrie van de Serie A. Christian Pulisic zorgde voor de enige treffer van de avond.

AC Milan
AC Milan
1 - 0
Sassuolo
Sassuolo

AC Milan begon voortvarend aan het thuisduel met Sassuolo. Al na zeven minuten leken I Rossoneri op voorsprong te komen toen Ismaël Bennacer hard raak schoot. In de aanloop naar de treffer stond de Franse spits Olivier Giroud echter ruim buitenspel en dus ging het doelpunt niet door.

Niet veel later was diezelfde Bennacer opnieuw gevaarlijk, toen een schot van de Algerijnse middenvelder aan de verkeerde kant van de paal belandde. Ook Rafael Leão was een aantal keer gevaarlijk, maar de Portugese uitblinker van vorig seizoen stond voor vandaag al negen competitieduels op rij droog en wist ook tegen Sassuolo het net niet te vinden.

Sassuolo was in de eerste helft een aantal keer dreigend via Domenico Berardi, maar de bezoekers zagen AC Milan in het begin van de tweede helft op voorsprong komen. Pulisic werd prachtig bediend door Bennacer en schoot met rechts knap raak. De Amerikaan is met zes goals en vier assists hard op weg om het beste seizoen uit zijn loopbaan te draaien.

Doordat een tweede treffer van AC Milan uitbleef, bleef Sassuolo in een resultaat geloven, maar de bezoekers werden nauwelijks gevaarlijk. AC Milan blijft door de krappe zege voorlopig derde in de Serie A. De achterstand op koploper en stadsgenoot Internazionale is negen punten.