Chelsea richt pijlen op Ajax na geniale assist Jorginho

Reacties

Chelsea heeft zaterdag een succesvolle generale afgewerkt voor het bezoek van Ajax in de Champions League op dinsdag. Jorginho leidde met een prachtige pass de zege op Watford in.

Chelsea richt pijlen op Ajax na geniale assist Jorginho
© Pro Shots
Watford
Watford
1 - 2
Chelsea
Chelsea

The Blues hadden vooral in de eerste helft weinig te duchten van hekkensluiter Watford, waar Daryl Janmaat in de basis stond. Chelsea kwam al in de vijfde minuut op voorsprong na een briljante ingeving van Jorginho, die voordat hij de bal ontving al bedacht dat Tammy Abraham bediend moest worden en dat vervolgens deed met een uitgekiende pass achter de Watford-defensie. Abraham bleef koel en maakte zijn negende goal van het seizoen.

De bezoekers hielden controle en verdubbelden voor rust bijna de voorsprong: uitblinker Mason Mount raakte de lat. Tien minuten na de onderbreking was het wel raak, toen Christian Pulisic een lage voorzet van Abraham binnentikte. Vorige week was de Amerikaan ook al belangrijk met een hattrick tegen Burnley.

Ondanks het overwicht van Chelsea ontstond er een spannende slotfase. Gerard Deulofeu viel over het been van Jorginho en op advies van de VAR kreeg Watford een strafschop, die Deulofeu zelf benutte. In de slotseconden hield doelman Kepa Arrizabalaga Chelsea op de been, waardoor de Londenaren in aanloop naar de kraker tussen Liverpool en Manchester City van volgende week het gat met laatstgenoemde ploeg teruggebracht hebben tot twee punten.

De ploeg van Frank Lampard speelt over een week thuis tegen Crystal Palace, maar ontvangt eerst Ajax op Stamford Bridge. Beide ploegen staan op zes punten in Groep H van het miljardenbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.