Ongenaakbaar PSV swingt ook in beker en wacht weerzien met Feyenoord

PSV heeft woensdag de achtste finale van de TOTO KNVB-beker bereikt. In eigen huis werd FC Twente over de knie gelegd in een wedstrijd die eerder nog werd uitgesteld. Trainer Peter Bosz had de luxe om Noa Lang en Hirving Lozano pas diep in de tweede helft in te brengen. De Eindhovenaren waren, zoals al het gehele seizoen in Nederland, ongenaakbaar. In de achtste finale speelt PSV de topper tegen Feyenoord.

PSV
PSV
3 - 1
FC Twente
FC Twente

Het was woensdag in Eindhoven een stuk kouder dan op 21 december, maar een stuk minder nat. Bijna een maand geleden werd PSV - Twente afgelast wegens de hevige regenval, waardoor de Tukkers opnieuw naar Eindhoven moesten afreizen. Dat deed Twente zonder Mees Hilgers (ziek) en Naci Ünüvar (enkelblessure). PSV kreeg juist een speler terug uit de ziekenboeg: Lozano zat weer eens bij de selectie.

De Mexicaan startte niet, Bosz koos voor een voorhoede met Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Yorbe Vertessen. De Belg staat open voor een vertrek bij PSV, hij verdiende het volgens Bosz om te starten tegen Twente. Op doel kreeg Joël Drommel zijn eerste minuten als vervanger van Walter Benítez.

Heel druk had Drommel het niet in de eerste helft, zijn vakgenoot Lars Unnerstall werd vaker aan het werk gezet. Vertessen schoot in de negende minuut op de Duitse goalie vanuit een lastige hoek, negen minuten later was het wel raak voor hem. Na een combinatie met De Jong schoot hij hard raak in de rechterhoek.

Joël Drommel hield zijn doel niet schoon bij zijn terugkeer onder de lat.

Diezelfde De Jong besliste het duel tien minuten na rust. Een 2-0 stand geeft natuurlijk niet die zekerheid, maar bij het PSV van dit seizoen voelt dat wel zo. De Jong timede uitstekend na een corner en kopte raak voor alweer zijn 23ste doelpunt van het seizoen. Vijftien daarvan maakte hij er in de Eredivisie, in Europa was het zevenmaal raak.

De suprematie van PSV kreeg een paar minuten later een vervolg, op een mooie manier. Een werkelijk prachtige aanval kon niet worden afgerond door Guus Til, die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden door Carel Eiting. Een paar seconden later schoot Johan Bakayoko van afstand raak in de linkerhoek voor de 3-0. Twente spartelde tegen via Manfred Ugalde (3-1), waarna Bosz doodleuk Lang en Lozano inbracht. Voor de Mexicaan waren het zijn eerste minuten sinds eind november.

De goal van Bakayoko, inclusief de mooie aanval daarvoor. Klik onder of boven de video om de goal te zien

Het publiek in het Philips Stadion werd vermaakt, maar niet meer door doelpunten. Door de 3-1 zege gaat PSV naar de achtste finale van de KNVB-beker, in die ronde wordt er gespeeld tegen Feyenoord. Die wedstrijd staat 24 januari op het programma, daarvoor is er al geloot voor de kwartfinale van het Nederlandse bekertoernooi. PSV zal zich eerst richten op dit weekend, als er een uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma staan. Bij winst in de Domstad pakt PSV een nationaal record door de eerste achttien duels van een seizoen te winnen.