Bosz: 'Vertessen heeft basisplaats verdiend'

Reacties

PSV-trainer Peter Bosz meent dat Yorbe Vertessen recht heeft op een basisplaats in het bekerduel met FC Twente. De coach van de Brabanders legde vervolgens uit dat de basisplek van de Belg ook wel te maken heeft met de situatie van Malik Tillman.

Bosz: 'Vertessen heeft basisplaats verdiend'
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
FC Twente
FC Twente

Bij ESPN kreeg Bosz vragen over zijn opstelling, waarin Vertessen samen met doelman Joël Drommel de meest verrassende naam was. 'Ik vind het belangrijkste dat hij dat verdiend heeft', aldus Bosz. 'Hij traint goed en als hij invalt, doet hij dat goed.'

'Hij komt bovendien voor Malik, die voor de winterstop geblesseerd is geraakt toen hij veel wedstrijden achter elkaar speelde', vervolgde Bosz, die al wel aangaf dat Vertessen wat hem betreft niet vertrekt. 'Er is niks aan de hand met Malik, maar ik wil het met hem nu rustig opbouwen en voorzichtig zijn.'

Het is dus nog maar de vraag of Vertessen bij PSV blijft. Hoewel de vorig seizoen aan het Belgische Union Sint-Gillis verhuurde aanvaller zeer gewaardeerd wordt, wil hij voor zijn ontwikkeling meer spelen. De concurrentie in Eindhoven is moordend, waardoor hij open staat voor een vertrek. Toulouse, Union Berlin en Valencia hebben belangstelling.

Eerst wacht hem nog zijn vijfde basisplek van het seizoen, in eigen huis tegen FC Twente.

Uiteindelijk bleek Bosz Tillman toch nodig te hebben, hij verving de niet helemaal okselfrisse Joey Veerman. Aanvankelijk was Veerman wel in de opstelling gezet. Mis niets van het duel in Eindhoven met onze VI LIVE.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Y. Vertessen
Meer over Y. Vertessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.